
Gnocchi jsou hotové během chvilky. Hodí se jako jednoduchá příloha
Když máme málo času, jsme rádi za jednoduchá řešení přípravy jídla. Jednou z možností jsou italské gnocchi, které se připravují z bramborového těsta. Můžeme si je celé udělat sami, není na tom nic složitého, ale pokud spěcháme, vezmeme s povděkem na milost kupovaný polotovar, který je k servírování připraven během několika minut.
Hotové gnocchi se vyplatí nakoupit do zásoby, zvlášť pokud potkáme akční cenu, a doma uložit, abychom je měli v případě potřeby po ruce. Výhodou je dlouhá trvanlivost a také poměrně nízká cena. Tyto malé knedlíčky jsou vyrobené z bramborového těsta a hodí se k přípravě naslano i nasladko. Můžeme k nim uvařit jednoduchou a rychlou omáčku a doplnit je nastrouhaným sýrem, skvěle se k nim hodí parmezán.

Jak připravit gnocchi k jídlu
Postup přípravy kupovaných gnocchi je velmi snadný:
- Do hrnce dáme vařit dostatek osolené vody.
- Jakmile voda vaří, vhodíme do ní gnocchi a vaříme při mírném varu tak dlouho, dokud nevyplavou na povrch hladiny. Trvá to přibližně 2 minuty, ale řídíme se podle návodu na koupeném výrobku.
- Uvařené gnocchi ihned vybereme z vody pomocí děrované sběračky.
- Po uvaření je co nejdříve servírujeme, nejchutnější jsou totiž čerstvé, brzy po uvaření. Z toho důvodu gnocchi vaříme až těsně před jídlem, když už máme vše ostatní hotové.

S čím podávat gnocchi
Gnocchi můžeme rovnou podávat, výborně chutnají s houbovou, rajčatovou, sýrovou nebo jinou omáčkou. Skvělé jsou ke špenátu a vajíčku nebo s kuřetem na paprice. Výbornou kombinací jsou také gnocchi, ke kterým připravíme maso a podušené kysané zelí. Gnocchi lze podávat jako přílohu k jídlům, ke kterým bychom jinak chystali bramborové knedlíky.

Gnocchi jsou výtečné také nasladko, tuto variantu ocení všichni milovníci sladkých jídel. Na talíři je stačí posypat mletým mákem, osladit a pomastit. Chutná je i kombinace s tvarohem.