Hotové gnocchi se vyplatí nakoupit do zásoby, zvlášť pokud potkáme akční cenu, a doma uložit, abychom je měli v případě potřeby po ruce. Výhodou je dlouhá trvanlivost a také poměrně nízká cena. Tyto malé knedlíčky jsou vyrobené z bramborového těsta a hodí se k přípravě naslano i nasladko. Můžeme k nim uvařit jednoduchou a rychlou omáčku a doplnit je nastrouhaným sýrem, skvěle se k nim hodí parmezán.

reklama
Gnocchi s pancettou, špenátem a parmazánem
Gnocchi s pancettou, špenátem a parmazánem

Jak připravit gnocchi k jídlu

Postup přípravy kupovaných gnocchi je velmi snadný:

  1. Do hrnce dáme vařit dostatek osolené vody.
  2. Jakmile voda vaří, vhodíme do ní gnocchi a vaříme při mírném varu tak dlouho, dokud nevyplavou na povrch hladiny. Trvá to přibližně 2 minuty, ale řídíme se podle návodu na koupeném výrobku.
  3. Uvařené gnocchi ihned vybereme z vody pomocí děrované sběračky.
  4. Po uvaření je co nejdříve servírujeme, nejchutnější jsou totiž čerstvé, brzy po uvaření. Z toho důvodu gnocchi vaříme až těsně před jídlem, když už máme vše ostatní hotové.
Gnocchi se špenátem a smetanovo - rajčatovou omáčkou
Gnocchi se špenátem a smetanovo - rajčatovou omáčkou

S čím podávat gnocchi

Gnocchi můžeme rovnou podávat, výborně chutnají s houbovou, rajčatovou, sýrovou nebo jinou omáčkou. Skvělé jsou ke špenátu a vajíčku nebo s kuřetem na paprice. Výbornou kombinací jsou také gnocchi, ke kterým připravíme maso a podušené kysané zelí. Gnocchi lze podávat jako přílohu k jídlům, ke kterým bychom jinak chystali bramborové knedlíky.

Gnocchi se slaninou a dvěma druhy sýra
reklama

Gnocchi jsou výtečné také nasladko, tuto variantu ocení všichni milovníci sladkých jídel. Na talíři je stačí posypat mletým mákem, osladit a pomastit. Chutná je i kombinace s tvarohem.

reklama
reklama
reklama