Oblíbeným a svátečním jídlem jsou řízky balené v trojobalu. Trojobal se připravuje pouze ze tří surovin a výsledek je vždy perfektní. Začátečníkům poradíme, jak postupovat.
Do trojobalu můžeme balit plátky masa, sýru, zeleniny i hub. Dá se použít také k obalování karbanátků nebo holandských řízků. I když nesmažíme často a ze zdravotních důvodů raději preferujeme jiné způsoby úpravy jídla, tak alespoň občas si rádi něco smaženého dopřejeme. Na přípravě si dáme záležet, aby výsledek byl opravdu povedený.
reklama
Jak obalovat v trojobalu
Trojobal je sice jednoduchý, ale přitom velmi chutný. Můžeme zkoušet trojobal vylepšit a trochu pozměnit, ale základní provedení je výborné a zcela dostačující.
Potřebujeme pouze tři suroviny, které obvykle máme doma - hladkou mouku, vejce a strouhanku. Podle potřeby v průběhu obalování můžeme přidat to, co dochází.
Na balení v trojobalu si nachystáme tři nádobky, mohou do být misky nebo jen hluboké talíře. Do každé z misek připravíme jednu surovinu.
V první misce bude hladká mouka, v druhé rozšlehaná vajíčka a ve třetí strouhanka. Pořadí je důležité při obalování dodržovat.
K vajíčkům dáme trochu soli, můžeme také přilít malé množství vody nebo mléka. K rozmíchání použijeme vidličku.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
reklama
Potravinu určenou k obalování obvykle nejprve z obou stran posolíme a pak se pustíme do obalování. Řízky smažíme v dostatečném množství předem rozpáleného tuku, během smažení je otočíme. Smažit ale nemusíme jen klasicky na pánvi, využít můžeme např. horkovzdušnou fritézu.