Do trojobalu můžeme balit plátky masa, sýru, zeleniny i hub. Dá se použít také k obalování karbanátků nebo holandských řízků. I když nesmažíme často a ze zdravotních důvodů raději preferujeme jiné způsoby úpravy jídla, tak alespoň občas si rádi něco smaženého dopřejeme. Na přípravě si dáme záležet, aby výsledek byl opravdu povedený.

reklama
47041 Mleté řízky s nivou

Jak obalovat v trojobalu

Trojobal je sice jednoduchý, ale přitom velmi chutný. Můžeme zkoušet trojobal vylepšit a trochu pozměnit, ale základní provedení je výborné a zcela dostačující.

  • Potřebujeme pouze tři suroviny, které obvykle máme doma - hladkou mouku, vejce a strouhanku. Podle potřeby v průběhu obalování můžeme přidat to, co dochází.
  • Na balení v trojobalu si nachystáme tři nádobky, mohou do být misky nebo jen hluboké talíře. Do každé z misek připravíme jednu surovinu.
  • V první misce bude hladká mouka, v druhé rozšlehaná vajíčka a ve třetí strouhanka. Pořadí je důležité při obalování dodržovat.
  • K vajíčkům dáme trochu soli, můžeme také přilít malé množství vody nebo mléka. K rozmíchání použijeme vidličku.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
reklama

Potravinu určenou k obalování obvykle nejprve z obou stran posolíme a pak se pustíme do obalování. Řízky smažíme v dostatečném množství předem rozpáleného tuku, během smažení je otočíme. Smažit ale nemusíme jen klasicky na pánvi, využít můžeme např. horkovzdušnou fritézu.

reklama
reklama
reklama