Pro vaření rýžové kaše doporučujeme použít kulatozrnnou rýži, která se k tomuto účelu výborně hodí. Během vaření postupujte odlišně než při vaření přílohové rýže - v tomto případě totiž nepotřebujete, aby rýže byla sypká a nadýchaná, ale právě naopak. Jde vám o získání příjemné kašovité konzistence.

reklama

12021 Rýžová kaše
Toprecepty

Jak uvařit rýžovou kaši nasladko

Postupujte podle následujících kroků:

  1. Na 250 g rýže budete potřebovat 1/4 litru vody a 3/4 litru mléka, obyčejného nebo rostlinného. Vždy se však řiďte podle údajů na obalech rýže.
  2. Rýži nejprve propláchněte studenou vodou, ale jen krátce, aby se nevyplavil všechen škrob.
  3. Poté rýži zalijte horkou vodou s troškou soli, která paradoxně slouží pro zvýraznění sladké chuti.
  4. Vařte rýži na mírném ohni a po 5 minutách přilijte vařící mléko. Pokud používáte rostlinné mléko v prášku, tak přilijte vodu a přisypte přiměřené množství prášku - v horké vodě se během chvilky krásně rozpustí.
  5. Rýžovou kaši vařte pozvolna při mírné teplotě a během vaření ji často míchejte, ráda se totiž připaluje. V případě potřeby dolijte tekutinu, abyste dosáhli očekávané hustoty.
  6. Před dokončením kaši přislaďte. Můžete použít obyčejný a také vanilkový cukr, který se postará o příjemnou chuť. Oblíbeným sladidlem je med, který ale zbytečně nevařte.
  7. Uvařenou kaši nechte alespoň 5 minut dojít v hrnci.
  8. Na talíři kaši dochuťte skořicí, kakaem, strouhanou čokoládou nebo Grankem. Můžete ji přisladit a polít rozpuštěným máslem nebo omastit rostlinným olejem.
  9. Po libosti kaši ozdobte čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Vhodné jsou banány, jahody, borůvky, mandarinky nebo cokoliv, co máte rádi.
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Toprecepty
reklama

Jaké další kaše rádi vaříte? Oblíbenou snídaní je kaše z jemných ovesných vloček. Její příprava je o něco rychlejší, proto se báječně hodí, když máte málo času.

reklama
reklama
reklama