Jednoduché přílohy: Přiveďte své jídla k dokonalosti
Showing 1 to 21 of 21 results
Grilovaný chřest s mandlemi a máslem
Perfektní jednoduchá svačina, předkrm nebo příloha. Opečení dodá chřestu další chuťový rozměr, který perfektně doplní máslo a mandlové lupínky. Další důkaz, že skvělé jídlo nepotřebuje desítky surovin
Bramborová kaše se sýrem a slaninou
Bramborové kaše s křupavou slaninou a sýrem je jednoduchý a hřejivý pokrm, který vás pohladí na duši i na jazyku. Hodí se jako příloha k pečenému a dušenému masu.
Nové brambory s mátou
Dodejte novým bramborám osvěžující šmrnc přidáním čerstvé máty.
Šťouchané brambory
Skvělá a jednoduchá alternativa bramborové kaše, a brambory nemusíte ani loupat.
Bramborový salát s mátou
Svěží bramborový salát s mátou a jarní cibulkou, který představuje odlehčenou variantu klasického „vánočního“ salátu. Místo majonézy v něm figuruje bílý jogurt a rozhodně si ho můžete připravit i jindy než pouze na Štědrý den.
Šťouchané brambory s řeřichou
Jednoduchou bramborovou kaši, se kterou není příliš práce, připravíte v cuku letu. Když do ní přidáte trochu zelené řeříchy nebo jiných listů, získá nový šmrnc.
Šťouchané brambory s rukolou a citronem
Ultra snadný způsob, jak prezentovat dvě přílohy v jednom. Šťouchané brambory s rukolou a citronem jsou skvělou alternativou ke klasickým šťouchačkám. Díky rukole mají jemně pikantní nádech a citron zase dodá svěží šmrnc.
Mexická červená rýže
Vmíchejte do rýže rajčatovou salsu a během pár minut vykouzlíte svěží jihoamerickou přílohu, kterou opravdu oslníte. Mexickou červenou rýži servírujte jako pikantní přílohu ke grilovanému nebo pečenému masu.
Kořeněná rajčatová rýže
Jen pár surovin ze spíže promění obyčejnou rýži v něco nového.
Žlutá rýže s paprikou
Zkuste obyčejnou bílou rýži pro jednou trochu obměnit. Žlutá rýže s paprikou hezky ladí s lososem nebo bílou rybou.
Kořeněná quinoa s mandlemi a fetou
Tento jednoduchý salát, který vám zachutná samotný i jako příloha k masu či rybě, lze připravit i s kuskusem. Pokud ale chcete, aby byl bezlepkový, zůstaňte u použití superpotraviny jménem quinoa, která je bohatou zásobárnou bílkovin a vlákniny, takže vás perfektně zasytí.
Mrkvička s citronem a tymiánem
Využijte sladkou sezónní mrkev a připravte z ní skvělou přílohu. Bylinky, med a citrusy jí dodají dokonalou chuť.
Zelené fazolky s jarní cibulkou a estragonem
Jednoduchá zeleninová příloha ze zelených fazolek, jarní cibulky a černých oliv, dochucená lískty estragonu je vhodná k masu, rybám i vegetariánským pokrmům. Potřebovat budete jen pár dostupných surovin a zlomek času na blanšírování a závěrečné restování.
Pórek s hráškem na citronovém másle
Kombinací hrášku a pórku získáte skvělou zeleninovou přílohu k masu nebo bramborám.
Křupavá brokolice
Strouhanka opečená na másle dodá jednoduše uvařené brokolici příjemnou křupavost
Zelené fazolky se šalotkami
Zelené fazolky jsou vynikající samy o sobě, ale když je vyšperkujete šalotkou na másle, získáte luxusní přílohu. Hodí se k nejrůznějším druhům masa nebo ryb, my doporučujeme třeba vepřovou panenku.
Jarní zelenina
Baby mrkvička, zelené fazolky, boby, chřest, hrášek a kapusta nebo zelí – to je svěží a pestrá jarní zelenina, které k dokonalosti stačí kousek másla, cukru a trochu oblíbeného koření. A zdravá zeleninová příloha je připravena pohladit vaše chuťové pohárky!
Pikantní květák
Pikantní květák s vůní dálek si rozhodně zaslouží místo na vašem jídelníčku. Ať už jako příloha, nebo samostané lehké zeleninové jídlo připravené během několika minut.
Restované papriky s cibulí
Extra rychlé a extra dobré restované papriky s cibulí zpestří jakoukoliv zahradní party s grilováním. Podávejte je ke grilovaným klobáskám nebo k populárním mexickým fajitas.
Grilovaný salát s hráškem
Grilovaný salát s hráškem je jednoduchá, rychlá a zdravá příloha k různým hlavním chodům. Hodí se třeba ke kuřecímu či jehněčímu masu, ale skvěle si rozumí také s lososem, treskou a dalšími rybami.
Dokonalé pečené brambory
Ultimátní recept na křupavé, do zlatava vypečené brambory aneb jak přeměnit klasickou přílohu ze standardní na naprosto senzační!