Toust se slaninou, hruškou a sýrem brie
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Velmi snadné
- Porce 2
- 4 tenké plátky slaniny
- 140 g brie
- 1 pevná zralá hruška
- 2 silné plátky chlebanejlépe žitného nebo tmavého chleba
- hrst pekanové ořechy(asi 10 kusů celkem)
- hrst rukolanebo řeřicha (k podávání)
- kcal558
- tuky36g
- nasycené14g
- sacharidy30g
- cukry0g
- vláknina4g
- proteín30g
- sůl4g
Postup přípravy
krok 1
Nastavte gril v troubě na vysokou teplotu. Plech vyložte alobalem, který zachytí tuk ze slaniny a zbaví vás nutnosti drhnout nádobí. Na plech položte mřížku nebo rošt a na ni dejte slaninu, grilujte 2 minuty. Zatímco se slanina griluje, nakrájejte sýr na 8 dlouhých plátků a hrušku zbavte jádřince a nakrájejte na plátky.
krok 2
Krajíce plátky chleba vložte také zhruba na necelou minutu pod gril, aby se z jedné strany rovnoměrně opekl. Hlídejte troubu jako ostříž, abyste pečivo včas vyndali – celá minuta může být moc dlouhá a chléb by se mohl připálit.
krok 3
Chléb překlopte a na neopečenou stranu dejte nejprve část plátků hrušek, poté grilovanou slaninou a nakonec zbytek hrušek. Nebojte se, pokud to vypadá trochu neuspořádaně – naopak to nakonec vytvoří kýžený efekt. Vrch pokryjte sýrem brie a posypte pekanovým ořechy, které nalámejte prsty rovnou nad tousty.
krok 4
Grilujte ještě asi minutu, dokud se sýr nerozpustí. Vyjměte a jezte s rukolou nebo řeřichou.