reklama

  • 4 tenké plátky slaniny
  • 140 g brie
  • 1 pevná zralá hruška
  • 2 silné plátky chleba
    nejlépe žitného nebo tmavého chleba
  • hrst pekanové ořechy
    (asi 10 kusů celkem)
  • hrst rukola
    nebo řeřicha (k podávání)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal558
  • tuky36g
  • nasycené14g
  • sacharidy30g
  • cukry0g
  • vláknina4g
  • proteín30g
  • sůl4g

Postup přípravy

  • krok 1

    Nastavte gril v troubě na vysokou teplotu. Plech vyložte alobalem, který zachytí tuk ze slaniny a zbaví vás nutnosti drhnout nádobí. Na plech položte mřížku nebo rošt a na ni dejte slaninu, grilujte 2 minuty. Zatímco se slanina griluje, nakrájejte sýr na 8 dlouhých plátků a hrušku zbavte jádřince a nakrájejte na plátky.

  • krok 2

    Krajíce plátky chleba vložte také zhruba na necelou minutu pod gril, aby se z jedné strany rovnoměrně opekl. Hlídejte troubu jako ostříž, abyste pečivo včas vyndali – celá minuta může být moc dlouhá a chléb by se mohl připálit.

  • krok 3

    Chléb překlopte a na neopečenou stranu dejte nejprve část plátků hrušek, poté grilovanou slaninou a nakonec zbytek hrušek. Nebojte se, pokud to vypadá trochu neuspořádaně – naopak to nakonec vytvoří kýžený efekt. Vrch pokryjte sýrem brie a posypte pekanovým ořechy, které nalámejte prsty rovnou nad tousty.

  • krok 4

    Grilujte ještě asi minutu, dokud se sýr nerozpustí. Vyjměte a jezte s rukolou nebo řeřichou.

reklama
reklama
reklama
reklama