Jak zahustit polévky? Máme různé možnosti, výsledkem jsou vydatné a chutné polévky
Showing 1 to 16 of 16 results
Houbová polévka
Vyzkoušejte tuto krémovou houbovou polévku s jednoduše nakládanými houbami. Tento recept je velmi snadný a jistě se stane oblíbenou součástí podzimních obědů či večeří.
Polévka s krůtím masem, fazolemi a pestem
Uvařte si sytou polévku, do které použijete krůtí mleté maso a zkombinujete jej s fazolemi cannellini, kapustou a pestem. Polévka, co zahřeje a zasytí. Podávejte ji nejlépe s křupavým chlebem.
Rychlá gulášová polévka
Gulášová polévka je česká klasika, která zasytí a zahřeje. Hodí se na oběd i večeři. Když ji doplníte chlebem nebo houskou, klidně zastate celé jídlo. Pro naši rychlou alternativu jsme zvolili kombinaci mletého krútiho masa a pikantní klobásy. Díky tomu polévku připravíte rychle, ale typická chuť jí rozhodně chybět nebude.
Zelná polévka
Zahřejte se aromatickou miskou zelné polévky, která je výrazná a barevná díky kopru, rajčatům a citronu.
Rychlá zelňačka jako od babičky
Zelňačka je tradiční česká polévka, která je oblíbená nejen pro svou bohatou chuť, ale také pro své zdravotní benefity. Kysané zelí je bohaté na vitamíny a prospěšné bakterie, které podporují trávení a posilují imunitní systém. Tato polévka je ideální volbou nejen pro chladné dny a snadno se připravuje. Naši verzi zelňačky zvládnete pochopitelně do 30 minut.
Zeleninová polévka
Zahřejte se během týdne touto výživnou, snadno připravitelnou polévkou plnou zeleniny. Můžete ji udělat veganskou, v závislosti na použitém vývaru. Podávejte s plátky křupavého chleba.
Pikantní dýňová polévka
Využijte sezónní dýně hned na začátku podzimu a vyzkoušejte tuto pikantní dýňovou polévku. Semínka můžete navíc opražit a přidat je jako ozdobu na každou porci hotové polévky.
Bramborová polévka
Pro krémovou bramborovou polévku vyzkoušejte tento recept na Zupa ziemniaczana, který pochází z Polska – je ideální na vydatný oběd nebo lehkou večeři.
Cuketová polévka s rajčaty
Pokud hledáte nový způsob, jak zužitkovat záplavu cuket, potom si tento recept zaručeně zamilujete. Cuketová polévka s rajčaty se skvěle hodí i do mrazáku. Můžete tak mít po ruce vždy super zdravé jídlo.
Indická zeleninovo - cizrnová polévka
Zdravá, vydatná a levná: tato polévka je ideální na oběd do práce
Hrášková polévka s potočnicí
Sladký hrášek a peprná potočnice jsou k mání na začátku léta, ale polévku si můžete upravit tak, abyste ji mohli vařit po celý rok
Čočková polévka s kardamomem
V této jednoduché polévce hraje prim červená čočka, která je cenově příznivá a snadná na přípravu. Ve spojení s kokosovým mlékem a spoustou aromatického koření chutná naprosto skvěle a zahřeje vás během chladných dní.
Kuřecí nudlová polévka s vejci
Jednoduchá a rychlá kuřecí polévka vás vždy postaví na nohy. Tato je s celozrnnými nudlemi, mladou kukuřičkou a rozkvedlaným vejcem. Čistý kuřecí vývar s několika málo ingrediencemi uvítáte především jako nenáročný recept na syté jídlo, které během náročného týdne přijde vhod.
Rajčatová polévka s rýží
Tato nízkotučná polévka je skvělá pro využití rýže a pesta - je to vydatný a sytý hlavní chod.
Rukolová polévka
Recept na tuto polévku je důkazem, že rukola umí ještě víc než saláty nebo oblohu na pizzu. Zelené listy skvěle chutnají například i jako horká polévka – spolu s bramborami, smetanou a parmazánem. Rukolovou krémovou polévku báječně završí celozrnná bageta.
Zimní polévka à la minestrone
Jednoduchá zimní polévka à la minestrone vás postaví na nohy, kdykoli budete potřebovat. Mějte v zásobě zeleninový vývar, konzervovaná rajčata a fazole a nějakou čerstvou zeleninu (my jsme použili mrkev a špenát). Punc dokonalosti dodává polévce lžíce pesta z červených paprik, ale můžete zkusit i klasické bazalkové.