Řecká kuchyně: Připravte si doma snadno a rychle pochoutky vonící létem
Showing 1 to 16 of 16 results
Jednoduchý řecký salát
Ikonický řecký salát je pestrý, chutný, zdravý a hlavně – neuvěřitelně snadno a rychle ho připravíte. Doporučujeme využít co nejkvalitnější suroviny (ideálně olivový olej a olivy kalamata, které jste si přivezli jako suvenýry z návštěvy Řecka) a podávejte s opečeným pita chlebem jako lehký oběd či večeři.
Omeleta à la řecký salát
Milujete řecký salát? Pak vám určitě zachutná omeleta s rajčaty, olivami a fetou, které k této řecké pochoutce neodmyslitelně patří. Navíc je rychlá na přípravu, dokonale zasytí a pokrájená na kousky představuje super pohoštění na večírek.
Jehněčí kebab & řecký salát
Jednoduché, rychlé a vynikající jídlo k obědu i k večeři! Takové jsou jehněčí špízy s řeckým salátem, které vás zejména v létě příjemně zasytí, ale i osvěží. Doporučujeme konzumovat s čerstvým pečivem, se kterým můžete snadno vytřtít vynikající marinádu, aby ani kapka nepřišla nazmar!
Jehněčí kebab s nádechem máty
Jehněčí kebab s nádechem máty bude váš nový oblíbený arabský recept. Potřebujete na něj jen pár surovin a hotové jsou behěm pár minut. Do přípravy můžete zapojit i děti, napichování na špízy je v kuchyni rychle zabaví.
Salát s fetou a červenou řepou
Kontrastní chutě jednotlivých ingrediencí vytváří jedinečný salát, kde hraje hlavní roli červená řepa a feta v doprovodu jarní cibulky, máty a chilli papriček. Punc dokonalosti mu propůjčuje vynikající a na přípravu nesmírně snadná medovo-hořčičná zálivka.
Jehněčí kotlety s čočkou a feta salátem
Jehněčí kotlety s čočkou a feta salátem jako skvělá zdravá večeře na náročný den. Působivě vypadající, ale jednoduchý na přípravu, tento recept je ideální pro rychlou večeři uprostřed týdne. A hotový je za 20 minut!
Pečená feta s chilli a oreganem
Skvělý způsob, jak přidat porci bílkoviny do salátů nebo si dopřát něco malého s křupavým pečivem je upéct pikantní fetu v balíčku. Pozor, návykové!
Slaný koláč s červenou cibulí, olivami a feta sýrem
Nebaví vás klasické české koláče a bublaniny? Slaný koláč s červenou cibulí, olivami a feta sýrem je excelentní obměna. Skvěle se hodí na párty i jako hlavní chod pro rodinnou sešlost.
Grilované jehněčí s hráškem, mátou a fetou
Jehněčí je skvělé v létě na gril, ale i pohodlně jej zvládnete připravit i na pánvi - naštěstí! Byla by škoda ochutit se o takovou dobrotu...
Salát s jehněčím masem, fetou a mátou
Tento sytý letní salát s jehněčím masem a fetou je velmi rychlý na přípravu a navíc přináší nevšední tip, jak využít mražené hranolky do trouby. Dejte si ho k obědu nebo k večeři a ihned se budete cítit jako na dovolené v Řecku.
Frittata s chřestem, hráškem, fetou a s pečenými rajčaty
Frittata jako vydatná večeře? Ano! Upečte ji po italsku se spoustou zeleniny a podávejte s křupavým zeleným salátem a pečenými rajčaty
Teplý salát z cizrny s chilli a fetou
Pokud hledáte rychlé bezmasé jídlo s vysokým podílem vlákniny, pak tento cizrnový salát s chilli a fetou je to pravé. I přesto, že se salát servíruje teplý, zachová si svou křupavou strukturu. Listy čerstvého špenátu mu dodají svěžest a feta s cizrnou potřebné bílkoviny.
Olivový dip s artyčoky
Hledáte rychlý a jednoduchý dip pro zpestření večerního grilování s přáteli? Zaujměte je něčím úplně novým a připravte olivový dip s artyčoky. Jakékoliv jídlo získá nádech pohodového italského pokrmu, když k němu přidáte tento lahodný dip.
Pečená ryba na řecký způsob
Bílá ryba pečená s bramborami, rajčaty a bylinkami. Pťipravená v troubě představuje opravdu zdravou a bezlepkovou týdenní večeři pro celou rodinu. Jídlo v sobě snoubí všechny chutě prázdnina na Korfu, Zakyntosu, či jiném řeckém ostrově. Dopřejte si díky vůni bylinek a koření pravou chuř Řecka i u vás doma.
Vepřové na řecký způsob
Grilované vepřové kotlety v chutné řecké verzi. Dopřwjte si pořádný kousek masa vonící jako řecká pláž. Podobně můžete připravit také chutné řecké špízy nebo marinovanou krkovičku. Vepřové na řecký způsob je ideální recept pro letní grilováni.
Šťavnatý kuřecí kebab na řecký způsob
Pro přípravu těchto kebabů se používají kuřecí stehna místo prsou. Díky tomu je maso krásně šťavnaté a se zeleninovým salátem a svěží jogurtovou omáčkou vytváří opravdu harmonický celek.