Pokud máte doma nadšeného rybáře, ryby jsou jistě nedílnou surovinou vaší kuchyně, ale v opačném případě si vybíráme z nabídky prodeje, i ta je poměrně široká. Nemusí to zdaleka být jen tuňák z konzervy nebo rybičky z plechovky. Výbornou a tradiční rybou pro kuchyňské zpracování je kapr, ale své místo v naší stravě zaujímají i další ryby. Mezi nejčastěji používané patří pstruh, candát, losos, štika, treska, sumec, pangas a makrela. Vybírat můžeme mezi rybami sladkovodními i mořskými. Zvlášť oblíbená je jednoduchá příprava rybího filé, i děti jsou spokojené, když z ryb nemusí vybírat drobné kostičky.

Pikantní pstruh s jednoduchým zahradním salátem

Jak připravit ryby k jídlu

Máme pro vás několik tipů, jak ryby připravit k jídlu, abyste si pochutnali.

  • Ryby pečené v troubě: Jedná se o jednoduchou a rychlou metodu, při které se plně rozvine lahodná chuť rybího masa a vznikne báječná kůrčička. Pečení se doporučuje nejen u kapřího masa, ale je vhodné také pro přípravu pstruha nebo lososa. Ryby výborně chutnají pečené na másle, doplněné citrónem a naťovou petrželkou. Před pečením je můžete po libosti dochutit kořením a bylinkami.
  • Smažené ryby: Kdo by si rád nedal smaženého kapra v trojobalu. S bramborovým salátem je tradičním vánočním jídlem. Smažit můžeme na kvalitní pánvi nebo v troubě.
  • Grilované ryby: Postup je snadný a rychlý, oblíbený a často používaný. Nejlépe se grilují ryby celé, především menší. Když je prořízneme, vložíme do nich bylinky a plátky citrónu. Před grilováním rybám prospěje marinování, které zvýrazní jejich chuť. Maso bude také pevnější a nebude se rozpadat. Grilované ryby podáváme se zeleninou a chutnými dresinky. Grilování sice patří především do letní kuchyně, ale grilované ryby přijdou k chuti kdykoliv. Výborným pomocníkem je alobal, který pomůže uchovat šťávu.
  • Uzené ryby: Vyznačují se výbornou a výraznou chutí. Uzení prodlouží trvanlivost ryb a je vhodné především pro tučnější ryby.

K rybám výtečně chutná čerstvé pečivo, ale výbornou přílohou jsou také brambory připravené na různé způsoby. Ryby na talířích krásně ozdobte a ochuťte. Pamatujte hlavně na plátky citrónu nebo citrónovou šťávu a také na čerstvou naťovou petržel.

Grilovaná ryba s avokádovou salsou
Grilovaná ryba s avokádovou salsou

Kromě těchto několika tipů pro vás máme celou řadu báječných receptů, podle kterých můžete ryby připravit. Dopřejte si rybu jako hlavní jídlo dne, připravte si z ní báječnou pomazánku nebo chutné řízky. Rybí maso dá vaší kuchyni zase nový rozměr, který vás jistě nadchne.

Showing 1 to 24 of 40 results

  • kuřecí marinádě

    Jednoduché recepty na maso a ryby

    Pro milovníky masa a ryb, kteří hledají jednoduché a rychlé recepty, máme dobré zprávy. Můžete si pochutnat na kvalitním jídle bez složité přípravy nebo profesionálních kuchařských dovedností.

  • grilovaná ryba s citronem a petrželkou

    Rychlé recepty na ryby

    Ryby jsou chutné a zdravé. Co víc si můžeme přát? Navíc jich existuje tolik druhů, že množství receptů je téměř nekonečné. Navíc je jejich příprava docela rychlá, co z ryb dělá ideálního kandidáta pro naši kolekci receptů. Už mate chuť?

  • Bagel s tuňákovou pomazánkou

    Bagel s tuňákovou pomazánkou

    Super nápad na rychlé a nutričně vyvážené jídlo k obědu, ke svačině nebo k večeři, které si navíc můžete vzít s sebou na cestu nebo piknik. Celá příprava včetně tuňákové pomazánky vám nezabere víc než deset minut!

  • Desetiminutový salát s tuňákem a fazolemi

    Desetiminutový salát s tuňákem a fazolemi

    Jak už název napovídá, tenhle jednoduchý salát s tuňákem a fazolemi máte na stole za deset minut, což z něj činí skvělý tip na rychlou a zdravou večeři.

  • Duhový salát s tuňákem

    Duhový salát s tuňákem

    Červená, žlutá, fialová, zelená – není to úplně celá duha, ale tento zářivý salát z konzervovaných ryb a zeleniny se blíží

  • Palačinky s tuňákem a kukuřicí

    Palačinky s tuňákem a kukuřicí

    Máte doma konzervu kukuřice, tuňáka a balení hotových tortill? Pak rozhodně musíte vyzkoušet tyhle snadné „palačinky“ na slano s jednoduchou, ale efektní omáčkou, čedarem a jarní cibulkou. Prostě ideální večeře pro celou rodinu a prakticky bez práce.

  • Rychlé špagety s rajčatovou omáčkou a artyčoky

    Rychlé recepty na špagety

    Kdo by řekl, že tak jednoduchý pokrm jako špagety může mít tolik variací? Naše rychlé recepty těstoviny vám umožní mít hotové jídlo na stole během několika minut.

  • Ryba v ořechové krustě

    Ryba v ořechové krustě

    Čerstvé a zdravé jídlo uprostřed rušného pracovního týdne. Ořechy a bylinky můžete různě obměňovat a wasabi nahradit hořčicí

  • Rybí tacos na kari s fazolovým salátem

    Rybí tacos na kari s fazolovým salátem

    Teplá večeře během 10 minut? Rybí tacos na kari s fazolovým salátem jsou nejen rychlým, ale i chuťově velmi pestrým jídlem. Pokud si recept oblíbíte, můžete v budoucnu dělat jeho jednoduché obměny například s kuřecím masem či chilli.

  • Grilovaná ryba s avokádovou salsou

    Grilovaná ryba s avokádovou salsou

    Tohle jednoduché, chutné a zdravé jídlo vám připomene úžasnou dovolenou u Středozemního moře. Kromě ryby můžete k avokádové salse připravit také grilovaná kuřecí prsíčka nebo steaky. A pokud chcete, aby bylo jídlo ještě o něco vydatnější, nakrájejte na plátky ciabatty, pokapejte je trochou olivového oleje, opečte je pod rozehřátým grilem a před podáváním na ně navrstvěte salsu. Jinou skvělou přílohou jsou vařené nové brambory opečené na másle.

  • Grilovaná ryba s cuketou a bylinkovým aïoli

    Grilovaná ryba s cuketou a bylinkovým aïoli

    Příprava ryby je velmi rychlá a jednoduchá. Když k ní přidáte ještě teplý salát z cukety a rukoly, k tomu lahodné bylinkové aïoli – úspěch je zaručen. Tento senzační recept snoubí chutě i suroviny, které si jednoznačně rozumí.

  • Jednoduché rybí karbanátky

    Jednoduché rybí karbanátky

    Tyto jemné rybí karbanátky jsou jedním z nejoblíbenějších receptů na olivovém oleji. Použijte jakoukoli bílou rybu nebo lososa, ale ne tučné ryby, jinak bude textura těžká. Doporučujeme je podávat přátelům nebo dokonce na večeři, pokud přidáte luxusní salát a trochu dresinku na stranu.

  • Hustá středomořská rybí polévka

    Hustá středomořská rybí polévka

    Prohřeje tělo a potěší duši nádechem středozemní atmosféry. Hustá středomořská rybí polévka skvěle poslouží jako hlavní chod a hotová je za čtvrt hodiny. Pevné bílé maso ryby hoki se do této polévky výborně hodí.

  • Pečená ryba na řecký způsob

    Pečená ryba na řecký způsob

    Bílá ryba pečená s bramborami, rajčaty a bylinkami. Pťipravená v troubě představuje opravdu zdravou a bezlepkovou týdenní večeři pro celou rodinu. Jídlo v sobě snoubí všechny chutě prázdnina na Korfu, Zakyntosu, či jiném řeckém ostrově. Dopřejte si díky vůni bylinek a koření pravou chuř Řecka i u vás doma.

  • Pečená ryba po řecku

    Pečená ryba po řecku

    Bílé rybí filé s bramborami, rajčaty a bylinkami se pečou samy v troubě. Získáte tak snadno zdravou, lahodnou a bezlepkovou večeři.

  • Pečená ryba s cizrnou a zázvorem

    Pečená ryba s cizrnou a zázvorem

    Vychutnejte si podzimní pokrm plný vůní asijského koření. Jemné maso z bílé ryby lehce doplňuje pikantní omáčku s cizrnou, která v chladných dnech nasytí i zahřeje. Navíc pečenou rybu s cizrnou a zázvorem připravíte do půl hodiny.

  • Rychlá rybí večeře

    Rychlá rybí večeře

    Jak bleskurychle připravit rybu? S tímto receptem, na který potřebujete pouze pět ingrediencí, ji budete mít na stole za necelou čtvrthodinku! Kombinace tresky a máslových fazolí je delikátní a zároveň také nutričně bohatá.

  • Rychlý rybí koláč

    Rychlý rybí koláč

    Náš chytrý rychlý rybí koláč je perfektní jídlo hodící se během pracovního týdne. Tato rychlá večeře je vhodná pro celou rodinu, potřebujete jen pár ingrediencí a příprava trvá pouhých 20 minut.

reklama
reklama
reklama
reklama