Náš tip: Připravte si suroviny na několik dní předem – nakrájejte zeleninu, uvařte vejce, připravte dressing, abyste měli pro rychlý oběd vše připravené. Tento způsob přípravy vám umožní vychutnat si nutričně bohaté a chutné obědy s minimální námahou.

Výhody obědů bez vaření

  • Úspora času: Většina jídel je připravena během několika minut.
  • Zdraví: Čerstvé suroviny zajišťují vysoký příjem vitamínů a minerálů.
  • Čistota: Bez použití plotny nebo trouby zůstává kuchyně čistší.

Co si můžete dát k obědu bez vaření?

  • Saláty: Uspořádejte na talíři listové saláty, čerstvou zeleninu, kousky sýra, olivy a ochuťte dresinkem. Přidejte grilované kuřecí prsíčko nebo uzený losos pro zvýšení obsahu bílkovin.
  • Wraps a tortilly: Plněné zeleninou, hummusem, avokádem a libovým masem nebo sýrem. Tortilly jsou skvělé pro jejich rychlou přípravu a snadné balení.
  • Chlebíčky a sendviče: Použijte celozrnný chléb, natřete ho avokádem nebo tahini, přidejte plátky zeleniny, listy špenátu nebo rukoly a vrstvu vašeho oblíbeného sýra nebo uzeniny.
  • Studené polévky: Gazpacho nebo jiné ovocné či zeleninové smoothie polévky jsou výživné a osvěžující. Připravíte je snadno v mixéru a mohou být podávány okamžitě.
  • Kuskus nebo bulgur: Tyto obiloviny nevyžadují vaření, stačí zalít horkou vodou a nechat několik minut odstát. Pak jen přidejte zeleninu, bylinky a kousky sýra pro kompletní oběd.

Showing 1 to 24 of 50 results

  • Tuňákové pizza bagety

    Tuňákové pizza bagety

    Zapečné tuňákové pizza bagety budou milovat malí i velcí. Rychlejší a jednodušší jídlo pro dny, kdy nemáte čas na dlouhé vaření, byste hledali těžko.

  • Chorizo v bagetě

    Chorizo v bagetě

    Jak by to dopadlo, kdybyste povznesli párek v rohlíku na zcela novou úroveň? Vzniklo by chorizo v bagetě! A věřte nám, že jednoduché obložené pečivo ještě nikdy nebylo tak skvělé.

  • Sendvič Club

    Sendvič Club

    Ve Velké Británii na tento sendvič narazíte v hospodách po celé zemi a nejčastěji se podává i s trochou čipsů. Původně patří mezi americkou klasiku. Nesmí v něm chybět slanina, kuřecí maso, salát, rajče a majonéza. Pro snazší konzumaci se rozkrajuje na čtvrtiny a zajišťuje párátkem.

  • Sendvič croque madame

    Zjednodušený sendvič croque madame

    Připravte sendvič snů s táhnoucím se sýrem, kvalitní šunkou a sázeným vejcem. Tato rychlá a jednoduchá variace na francouzskou klasiku croque madame se skvěle hodí rychlou večeři nebo naopak pomalý brunch.

  • Otevřené sendviče s uzeným pstruhem a okurkou

    Otevřené sendviče s uzeným pstruhem a okurkou

    Tato čerstvá a zdravá svačinka je hotová okamžitě. Na plátky žitného chleba položte nakrájenou okurku, řeřichu a pomazánku z tvarohu a uzeného pstruha. Otevřený sendvič zažene malý hlad a potěší každého milovníka zdravých pomazánek.

  • Avokádový sendvič s vejcem a uzeným lososem

    Avokádový sendvič s srdcovým vejcem a uzeným lososem

    Připravte své drahé polovičce originální sendvič doslova od srdce, nebo si na něm pochutnejte sami – protože sebeláska je stejně tak důležitá! Stačí vám pouze srdcové vykrajovátko na cukroví, pár ingrediencí a dokonalá (nejen) valentýnská snídaně je na světě.

  • Avokádový salát

    Avokádový salát

    Společně s opečenými plátky chleba nebo bagety je tento jednoduchý avokádový salát skvělou přílohou k uzené nebo grilované makrele. Nezapomeňte do něj přidat koření sumah s typickou nakyslou chutí, které dodá celému jídlu punc dokonalosti.

  • Bulgurový salát se sýrem halloumi a melounem

    Bulgurový salát se sýrem halloumi a melounem

    Vynikající, jednoduchý a rychlý na přípravu. Takový je bulgurový salát se sýrem halloumi a melounem, který vás osvěží, ale také perfektně zasytí. Slaná chuť sýru halloumi krásně kontrastuje se sladkostí vodního melounu.

  • Italský salát s fazolkami a olivami

    Italský salát s fazolkami a olivami

    Superzdravý italský salát s fazolkami a olivami je plný vitaminu C a představuje lahodnou přílohu ke grilovanému masu. Ideální přílohový salát, pokud při grilování rádi stolujete pod širým nebem.

  • Jednoduchý řecký salát

    Jednoduchý řecký salát

    Ikonický řecký salát je pestrý, chutný, zdravý a hlavně – neuvěřitelně snadno a rychle ho připravíte. Doporučujeme využít co nejkvalitnější suroviny (ideálně olivový olej a olivy kalamata, které jste si přivezli jako suvenýry z návštěvy Řecka) a podávejte s opečeným pita chlebem jako lehký oběd či večeři.

  • Jednoduchý mrkvový salát

    Jednoduchý mrkvový salát

    Tento jednoduchý mrkvový salát zaujme pikantně sladkou česnekovo-medovou zálivkou, kterou doprovází rozinky, pražené piniové oříšky a čerstvý koriandr. Rychlá a současně sofistikovaná příloha (nejen) ke grilovanému masu.

  • Duhový salát s tuňákem

    Duhový salát s tuňákem

    Červená, žlutá, fialová, zelená – není to úplně celá duha, ale tento zářivý salát z konzervovaných ryb a zeleniny se blíží

  • Kuskusový salát s rajčaty a mozzarellou

    Kuskusový salát s rajčaty a mozzarellou

    Rychlý a jednoduchý salát z kuskusu skvěle doplňuje vyladěná dvojice mozzarelly a rajčat. Ideální oběd do krabičky na cestu nebo tip na pohoštění během jakékoliv party – jeho množství můžete snadno zdvojnásobit, servírovat ve velké salátové míse a nechat každého hosta, aby si nabral kolik chce.

  • Kuřecí salát s pomerančem

    Kuřecí salát s pomerančem

    S tímto pikantním kuřecím salátem s pomerančem, plným vitamínu C, vlákniny, kyseliny listové a bílkovin se budete cítit plní energie a síly. Vařené kuřecí prsa můžete vyměnit třeba za pečené filety bílé ryby a podávejte samotné či s opečenou bagetou.

  • Letní jehněčí v pita chlebu se salátem z mrkve a fenyklu

    Letní jehněčí v pita chlebu se salátem z mrkve a fenyklu

    Grilování nemusí být jen víkendová záležitost. Lehký sendvič v podobě pita chlebů plněných jehněčím masem a osvěžujícím mrkvovým salátkem s vůní fenyklu si snadno a rychle připravíte k obědu či k večeři i uprostřed týdne!

  • Pikantní salát z ředkviček a okurky

    Nenáročný pikantní salát z ředkviček a okurky

    Tato superzdravá příloha je skvělým způsobem, jak si tak trochu jinak vychutnat v letních dnech okurkový salát. Přidáním ředkvičky a koriandru rázem získá další chuťový rozměr, který mu rozhodně neuškodí. Pikantní salát z ředkviček a okurky se stane vaším parťákem během letního grilování nebo jako malá osvěžující svačinka.

  • Kuskusový salát

    Kuskusový salát

    Čtyři snadné kroky vedou k dokonalému letnímu salátu z kuskusu.

  • Křupavý salát s fetou a rajčaty

    Křupavý salát s fetou a rajčaty

    Salát, který opravdu hýří řeckými chutěmi a barvami - perfektní jídlo pro slunečné dny. Křupavý salát s fetou a rajčaty je klasika studené kuchyně a zvládnou ji i naprostí začátečníci.

  • Letní salát se sardelovým dresinkem

    Letní salát se sardelovým dresinkem

    Svěží letní salát se sardelovým dresinkem plnohodnotně zastoupí hlavní jídlo. Je plný čerstvé zeleniny a sytící složku v něm zastupují vařená vejce. Pro vegetariánskou verzi vynechejte ančovičky.

  • Krabí salát s avokádem a rukolou

    Krabí salát s avokádem a rukolou

    Krab není úplně nejběžnější surovinou v našich zeměpisných šířkách. Zkuste proto využít jiných darů moře: krevety, rybu nebo třeba surimi.

  • Křupavý zeleninový salát

    Křupavý zeleninový salát

    Křupavý zeleninový salát z jablek, fenyklu, okurky, celeru a jarní cibulky – zdravá a lehká příloha pro nedočkavé strávníky. Kouzlo salátu spočívá také v tom, že veškerá použitá zelenina je nakrájená na stejné špalíčky, připomínající svou tloušťkou i délkou zápalky, proto si při jejich přípravě dejte záležet.

  • Rajčatový salát s fazolemi a chorizem

    Rajčatovo-fazolový salát s avokádem a cibulí je plný barev a chutí. Můžete ho rychle připravit k večeři, obědu nebo svačině. Úspěch zaručen!

reklama
reklama
reklama
reklama