Z jednoho hrnce: Jednoduše uvařená jídla výtečně chutnají a snadno zasytí i více strávníků
Showing 1 to 24 of 28 results
Jak zahustit polévky? Máme různé možnosti, výsledkem jsou vydatné a chutné polévky
Polévky jsou tradiční součástí našeho jídelníčku a oceníme je především v chladném období roku. Tehdy nás příjemně zahřejí a zasytí. Polévek je celá řada, důležitou součástí většiny z nich je zelenina. Aby byla polévka vydatnější, obvykle ji nějakým způsobem zahustíme. Máme pro vás několik tipů, jak polévky jednoduše a chutně zahustit.
Bramborová polévka
Pro krémovou bramborovou polévku vyzkoušejte tento recept na Zupa ziemniaczana, který pochází z Polska – je ideální na vydatný oběd nebo lehkou večeři.
Houbová polévka
Vyzkoušejte tuto krémovou houbovou polévku s jednoduše nakládanými houbami. Tento recept je velmi snadný a jistě se stane oblíbenou součástí podzimních obědů či večeří.
Hustá středomořská rybí polévka
Prohřeje tělo a potěší duši nádechem středozemní atmosféry. Hustá středomořská rybí polévka skvěle poslouží jako hlavní chod a hotová je za čtvrt hodiny. Pevné bílé maso ryby hoki se do této polévky výborně hodí.
Polévka s krůtím masem, fazolemi a pestem
Uvařte si sytou polévku, do které použijete krůtí mleté maso a zkombinujete jej s fazolemi cannellini, kapustou a pestem. Polévka, co zahřeje a zasytí. Podávejte ji nejlépe s křupavým chlebem.
Čočková polévka s kardamomem
V této jednoduché polévce hraje prim červená čočka, která je cenově příznivá a snadná na přípravu. Ve spojení s kokosovým mlékem a spoustou aromatického koření chutná naprosto skvěle a zahřeje vás během chladných dní.
Polévka s pórkem, slaninou a těstovinami
Tato chutná a sytá polévka vás zahřeje od hlavy až k patě. Ideální parťák pro chladný deštivý večer v pracovním týdnu
Rychlá gulášová polévka
Gulášová polévka je česká klasika, která zasytí a zahřeje. Hodí se na oběd i večeři. Když ji doplníte chlebem nebo houskou, klidně zastate celé jídlo. Pro naši rychlou alternativu jsme zvolili kombinaci mletého krútiho masa a pikantní klobásy. Díky tomu polévku připravíte rychle, ale typická chuť jí rozhodně chybět nebude.
Vydatná fazolová polévka
Perfektní polévka pro chladné a dlouhé dny. Je zároveň vegetariánská a je také dobrým zdrojem vápníku, kyseliny listové a vitamínu C!
Zeleninová polévka
Zahřejte se během týdne touto výživnou, snadno připravitelnou polévkou plnou zeleniny. Můžete ji udělat veganskou, v závislosti na použitém vývaru. Podávejte s plátky křupavého chleba.
Zimní polévka à la minestrone
Jednoduchá zimní polévka à la minestrone vás postaví na nohy, kdykoli budete potřebovat. Mějte v zásobě zeleninový vývar, konzervovaná rajčata a fazole a nějakou čerstvou zeleninu (my jsme použili mrkev a špenát). Punc dokonalosti dodává polévce lžíce pesta z červených paprik, ale můžete zkusit i klasické bazalkové.
Rychlá zelňačka jako od babičky
Zelňačka je tradiční česká polévka, která je oblíbená nejen pro svou bohatou chuť, ale také pro své zdravotní benefity. Kysané zelí je bohaté na vitamíny a prospěšné bakterie, které podporují trávení a posilují imunitní systém. Tato polévka je ideální volbou nejen pro chladné dny a snadno se připravuje. Naši verzi zelňačky zvládnete pochopitelně do 30 minut.
Rychlé recepty z jednoho hrnce: Od curry až po buřtguláš
Eintopf vaření je oblíbené po celém světě. Jídlo připravené v jednom hrnci je zkrátka synonymem pro jednoduché vaření. A mnoho receptů je i velmi rychlých. Rádi se o ně s vámi podělíme.
Jednoduché gulášové těstoviny z jednoho hrnce
Získejte geniální chuť s minimálním úsilím s tímto gulášem z jednoho hrnce, připraveným z celozrnných penne, mletého masa a rajčat, který poskytuje tři z vašich pěti denních porcí zeleniny.
Jednoduchý jehněčí guláš
Nechte troubu udělat většinu práce za vás. Jehněčí guláš si během pár minut připravíte na plotně, pak přiklopíte poklicí a dáte péct. Tento voňavý pokrm si výborně rozumí s bramborovou přílohou, ideálně kaší. Ale chutná i s krajícem chleba, obzvlášť, pokud budete jehněčí guláš servírovat jako vydatnou večeři a na další vyvařování už nebude dostatek času.
Špenátový guláš s chorizem a cizrnou
Pro zdravou, hřejivou večeři, která vyžaduje jen málo úsilí a času stačí připravit toto jednoduché jídlo z jedné pánve.
Dýňový guláš
Hokaido dýně se skvěle hodí i pro recept na guláš! Náš vegetariánský dýňový guláš s bramborami a paprikou je vylepšen mnoha kořením a bylinkami a díky crème fraîche na vrchu získává dokonalou krémovitost.
Polévka z dýně a sladkých brambor
Zahřejte se zevnitř s touto veganskou polévkou z jednoho hrnce, vyrobenou z máslové dýně a sladkých brambor, ochucenou kmínem, kurkumou a zázvorem.
Polévka ze sladkých brambor a rozmarýnu s česnekovými toasty
Tato rustikální polévka je super rychlá a levná na přípravu, ale plná chuti. Hustou polévku připravíte za pár minut a bude se skvěle hodit jako večeře pro celou rodinu, nebo jen tak pro zahřátí v zimních měsících.
Marocká kořeněná květáková polévka
Lahodná a hřejivá. Tahle polévka se severoafrickou směsí koření vás potěší kdykoli, když je venku nevlídno. Zkrátka blaho v misce!
Mrkvová polévka s římským kmínem
Zahřejte se miskou horké mrkvové polévky. Má hedvábnou texturu díky smetaně a je provoněná římským kmínem a badyánem.
Pikantní dýňová polévka
Využijte sezónní dýně hned na začátku podzimu a vyzkoušejte tuto pikantní dýňovou polévku. Semínka můžete navíc opražit a přidat je jako ozdobu na každou porci hotové polévky.
Zelná polévka
Zahřejte se aromatickou miskou zelné polévky, která je výrazná a barevná díky kopru, rajčatům a citronu.