Akoori (indická míchaná vejce)
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření -
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžíce máslo
- 1 ks červená cibule, malá, najemno
- 1 ks chilli paprička zelená nebo červená, najemno
- 2 stroužky česnek, rozdrcený
- 1/4 lžička římský kmín mletý
- 1/4 lžička garam masala
- 1 špetka kurkuma
- 2 ks rajčata velká, bez seme, nadrobno
- 7 ks vejce, prošlehaná
- 1 svazek koriandr, nasekaný
- 4 ks čapátí nebo jiné placky
Postup přípravy
- KROK 1
V pánvi rozpusťte na mírném plameni máslo. Jemně na něm restujte cibuli, chilli a česnek, dokud cibule nezměkne – asi 5 minut. Přidejte koření a restujte další 1 – 2 minuty, aby se rozvonělo.
- KROK 2
Přidejte rajčata, restujte asi 1 minutu, poté vlijte vejce a ztlumte plamen. Pomalu během tuhnutí vejce míchejte. Odstavte z plamene, dokud jsou ještě trochu tekutá. Pokračujte v míchání mimo oheň ještě 1 minutu, dokud vejce neztuhnou.
- KROK 3
Posypte zeleným koriandrem a podávejte s plackami čapátí k snídani nebo jako brunch.