Akoori (indická míchaná vejce)
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření -
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 1 lžíce máslo
- 1 ks červená cibulemalá, najemno
- 1 ks chilli papričkazelená nebo červená, najemno
- 2 stroužky česnekrozdrcený
- 1/4 lžička římský kmínmletý
- 1/4 lžička garam masala
- 1 špetka kurkuma
- 2 ks rajčatavelká, bez seme, nadrobno
- 7 ks vejceprošlehaná
- 1 svazek koriandrnasekaný
- 4 ks čapátínebo jiné placky
- kcal186
- tuky13g
- nasycené5g
- sacharidy4g
- cukry3g
- vláknina1g
- proteín12g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
V pánvi rozpusťte na mírném plameni máslo. Jemně na něm restujte cibuli, chilli a česnek, dokud cibule nezměkne – asi 5 minut. Přidejte koření a restujte další 1 – 2 minuty, aby se rozvonělo.
krok 2
Přidejte rajčata, restujte asi 1 minutu, poté vlijte vejce a ztlumte plamen. Pomalu během tuhnutí vejce míchejte. Odstavte z plamene, dokud jsou ještě trochu tekutá. Pokračujte v míchání mimo oheň ještě 1 minutu, dokud vejce neztuhnou.
krok 3
Posypte zeleným koriandrem a podávejte s plackami čapátí k snídani nebo jako brunch.