reklama

  • 1 lžíce máslo
  • 1 ks červená cibule
    malá, najemno
  • 1 ks chilli paprička
    zelená nebo červená, najemno
  • 2 stroužky česnek
    rozdrcený
  • 1/4 lžička římský kmín
    mletý
  • 1/4 lžička garam masala
  • 1 špetka kurkuma
  • 2 ks rajčata
    velká, bez seme, nadrobno
  • 7 ks vejce
    prošlehaná
  • 1 svazek koriandr
    nasekaný
  • 4 ks čapátí
    nebo jiné placky

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal186
  • tuky13g
  • nasycené5g
  • sacharidy4g
  • cukry3g
  • vláknina1g
  • proteín12g
  • sůl0.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    V pánvi rozpusťte na mírném plameni máslo. Jemně na něm restujte cibuli, chilli a česnek, dokud cibule nezměkne – asi 5 minut. Přidejte koření a restujte další 1 – 2 minuty, aby se rozvonělo.

  • krok 2

    Přidejte rajčata, restujte asi 1 minutu, poté vlijte vejce a ztlumte plamen. Pomalu během tuhnutí vejce míchejte. Odstavte z plamene, dokud jsou ještě trochu tekutá. Pokračujte v míchání mimo oheň ještě 1 minutu, dokud vejce neztuhnou.

  • krok 3

    Posypte zeleným koriandrem a podávejte s plackami čapátí k snídani nebo jako brunch.

reklama
reklama
reklama
reklama