Ananasová rýže
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 šalotkynakrájené
- 2 česnekové stroužkynakrájené
- 1 lžička kari madras koření
- 600 g studené uvařené rýže(nejlépe basmati nebo jasmínová)
- 300 g ananasunakrájeného na menší kousky, šťávu si ponechte
- 4 lžíce sójové omáčky
- cukr
- jemně nakrájená jarní cibulkaa nasekaný koriandr
- kcal253
- tuky4g
- nasycené0g
- sacharidy55g
- cukry9g
- vláknina2g
- proteín4g
- sůl2.74g
Postup přípravy
krok 1
Ve woku nebo na pánvi rozehřejte olej. Šalotku restujte dozlatova, poté přidejte česnek a za stálého míchání opékejte 1 minutu.
krok 2
Poté přidejte kari a rýži a za stálého míchání smažte, aby se zrnka oddělila. Přidejte kousky ananasu a šťávu a dochuťte sójou a cukrem. Na konec vmíchejte jarní cibulku a koriandr.