reklama

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 šalotky
    nakrájené
  • 2 česnekové stroužky
    nakrájené
  • 1 lžička kari madras koření
  • 600 g studené uvařené rýže
    (nejlépe basmati nebo jasmínová)
  • 300 g ananasu
    nakrájeného na menší kousky, šťávu si ponechte
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • cukr
  • jemně nakrájená jarní cibulka
    a nasekaný koriandr

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal253
  • tuky4g
  • nasycené0g
  • sacharidy55g
  • cukry9g
  • vláknina2g
  • proteín4g
  • sůl2.74g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve woku nebo na pánvi rozehřejte olej. Šalotku restujte dozlatova, poté přidejte česnek a za stálého míchání opékejte 1 minutu.

  • krok 2

    Poté přidejte kari a rýži a za stálého míchání smažte, aby se zrnka oddělila. Přidejte kousky ananasu a šťávu a dochuťte sójou a cukrem. Na konec vmíchejte jarní cibulku a koriandr.

reklama
reklama
reklama
reklama