reklama

Suroviny

  • 500 g hladká mouka
  • 250 g máslo
  • 5 ks vejce
  • 250 g cukr moučkový
  • 8 g prášek do pečiva
  • 50 g smetana
  • 700 g angrešt
  • 60 g pudinkový prášek vanilkový
  • 15 g strouhanka
  • 50 g bramborový škrob

Postup přípravy

  • KROK 1

    Angrešt očistěte od stopek, omyjte a osušte a poté smíchejtee se škrobem. Opatrně oddělte bílky od žloutků. Dortovou formu o průměru 26 cm vyložte pečicím papírem.

  • KROK 2

    pšeničnou mouku, prášek do pečiva a 80 g moučkového cukru nasypte na kuchyňskou linku nebo prkýnko. Máslo nakrájejte na kostičky a prsty ho rozetřete se suchými přísadami, dokud nevznikne drobenka. Přidejte žloutky a smetanu a vytvořte těsto, které hněťte rychlými pohyby. Rozdělte těsto na 2 části (jedna by měla být o něco větší než druhá), zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice.

  • KROK 3

    Větší část křehkého těsta rozválejte a vyložte do formy. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C na 15 minut nebo dokud korpus lehce nezhnědne. Vyjměte a posypte strouhankou.

  • KROK 4

    Bílky vyšlehejte do tuhé pěny. Postupně přidávejte moučkový cukr (120 g) a stále míchejte. Nakonec přidejte pudink rozmíchaný ve smetaně. Míchejte stěrkou, dokud se všechny ingredience důkladně nespojí.

  • KROK 5

    Na upečený křupavý spodek poklaďte ovoce. Poté naneste pěnu z bílků a stěrkou zarovnejte. Rozdrobte zbývající křehké těsto a posypte jím vršek. Dezert pečte při 180 °C 45 minut. Vychlaďte a ozdobte moučkovým cukrem.

reklama
reklama
reklama
reklama