reklama

Suroviny

Na zálivku

  • 4 lžíce extra panenský olivový olej
  • 1 pomeranč, nakrájený, bez slupky, plus šťáva vzniklá při krájení
  • 1 citron, pouze šťáva

Na salát

  • 1 fenykl, očištěný, nakrájený nadrobno
  • 1 avokádo, oloupané a nakrájené na plátky
  • 200g velké krevety, uvařené
  • 3 jarní cibulka, nakrájená na plátky
  • 55g rukola

Postup přípravy

  • KROK 1

    Zálivku připravíte smícháním oleje a citrusové šťáy v malé misce s trochou soli a pepře, poté ji dejte stranou.

  • KROK 2

    V míse promíchejte všechny ostatní ingredience kromě rukoly spolu s kousky pomeranče a polovinou dresinku. Listy rukoly rozložte do 4 sklenic na Martini nebo malých misek, salát navršte do středu a těsně před podáváním pokapejte zbylým dresinkem.

reklama
reklama
reklama
reklama