reklama

Na zálivku

  • 4 lžíce extra panenský olivový olej
  • 1 pomeranč
    nakrájený, bez slupky, plus šťáva vzniklá při krájení
  • 1 citron
    pouze šťáva

Na salát

  • 1 fenykl
    očištěný, nakrájený nadrobno
  • 1 avokádo
    oloupané a nakrájené na plátky
  • 200g velké krevety
    uvařené
  • 3 jarní cibulka
    nakrájená na plátky
  • 55g rukola

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal223
  • tuky18g
  • nasycené2g
  • sacharidy2g
  • cukry1g
  • vláknina2g
  • proteín13g
  • sůl0.91g

Postup přípravy

  • krok 1

    Zálivku připravíte smícháním oleje a citrusové šťáy v malé misce s trochou soli a pepře, poté ji dejte stranou.

  • krok 2

    V míse promíchejte všechny ostatní ingredience kromě rukoly spolu s kousky pomeranče a polovinou dresinku. Listy rukoly rozložte do 4 sklenic na Martini nebo malých misek, salát navršte do středu a těsně před podáváním pokapejte zbylým dresinkem.

reklama
reklama
reklama
reklama