Avodáková sklenička s krevetami a fenyklem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
Na zálivku
- 4 lžíce extra panenský olivový olej
- 1 pomeranč, nakrájený, bez slupky, plus šťáva vzniklá při krájení
- 1 citron, pouze šťáva
Na salát
- 1 fenykl, očištěný, nakrájený nadrobno
- 1 avokádo, oloupané a nakrájené na plátky
- 200g velké krevety, uvařené
- 3 jarní cibulka, nakrájená na plátky
- 55g rukola
Postup přípravy
- KROK 1
Zálivku připravíte smícháním oleje a citrusové šťáy v malé misce s trochou soli a pepře, poté ji dejte stranou.
- KROK 2
V míse promíchejte všechny ostatní ingredience kromě rukoly spolu s kousky pomeranče a polovinou dresinku. Listy rukoly rozložte do 4 sklenic na Martini nebo malých misek, salát navršte do středu a těsně před podáváním pokapejte zbylým dresinkem.