Avodáková sklenička s krevetami a fenyklem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
Na zálivku
- 4 lžíce extra panenský olivový olej
- 1 pomerančnakrájený, bez slupky, plus šťáva vzniklá při krájení
- 1 citronpouze šťáva
Na salát
- 1 fenykločištěný, nakrájený nadrobno
- 1 avokádooloupané a nakrájené na plátky
- 200g velké krevetyuvařené
- 3 jarní cibulkanakrájená na plátky
- 55g rukola
- kcal223
- tuky18g
- nasycené2g
- sacharidy2g
- cukry1g
- vláknina2g
- proteín13g
- sůl0.91g
Postup přípravy
krok 1
Zálivku připravíte smícháním oleje a citrusové šťáy v malé misce s trochou soli a pepře, poté ji dejte stranou.
krok 2
V míse promíchejte všechny ostatní ingredience kromě rukoly spolu s kousky pomeranče a polovinou dresinku. Listy rukoly rozložte do 4 sklenic na Martini nebo malých misek, salát navršte do středu a těsně před podáváním pokapejte zbylým dresinkem.