reklama

Suroviny

  • kousek máslo
  • 2 plátky toustový chléb
  • ½ ks avokádo, zralé
  • ½ ks citron, plus 1 klínek k podávání
  • hrst řeřicha
  • 1 ks vejce, velké
  • několik plátků uzený losos

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na středním plameni rozpalte velkou pánev. Oba plátky chleba potřete z obou stran máslem a doprostřed jednoho plátku vykrojte nožem nebo vykrajovátkem na cukroví velké srdce (nebo kolečko). Oba plátky chleba dejte na pánev a opékejte 2 minuty dozlatova. Zatímco se chléb opéká, nakrájejte avokádo na plátky a vymačkejte na ně šťávu z poloviny citronu. I řeřichu pokapejte trochou citronové šťávy.

  • KROK 2

    Plátky chleba na pánvi obraťte a do vyříznutého otvoru rozklepněte vejce. Po 1 až 2 minutách by měl býty oba plátky obou stran dozlatova opečené. Nevykrojený plátek přesuňte na talíř. Ten druhý na pánvi nechte, přikryjte ji pokličkou nebo fólií a snižte plamen. Vejce v toustu nechte prohřívat další 1 až 2 minuty, dokud nebude hotové podle vašich představ.

  • KROK 3

    Na opečený plátek chleba dejte plátky avokáda, uzeného lososa, řeřichu a opepřete. Přikryjte druhým plátkem chleba s vejcem a pokud chcete, podávejte ozdobené klínkem citronu.

reklama
reklama
reklama
reklama