Bageta plněná salámem a mozarellou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- + 1 hodina odpočinku
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 1 ks bagetavelká
- 3 lžíce pestozelené
- 1 ks rajčevelké
- 200 g mozzarella
- 2 hrsti špenátmladé listy
- 1 hrst bazalkalisty
- 6 koleček salámsuchý
- kcal540
- tuky24g
- nasycené11g
- sacharidy55g
- cukry4g
- vláknina4g
- proteín24g
- sůl2.4g
Postup přípravy
krok 1
Bagetu podélně rozpůlte a trochu vydlabejte střídku. Spodní polovinu potřete pestem. Rajčata nakrájejte na tenké plátky a položte na pesto. Mozzarellu nakrájejta také na plátky a položte na rajčata.
krok 2
Naneste vrstvu špenátových listů a bazalky a salám.
krok 3
Zabalte bagetu do pečícího papíru, svažte provázkem a uložte do lednice zatížené něčím těžkým (my jsme použili pánev). Nechte alespoň 1 hodinu odležet. Chutě prolnou a sendvič se zploští, takže bude jednodušší ho nakrájet, aniž by všechny ingredience vypadly.