reklama

  • 1 ks bageta
    velká
  • 3 lžíce pesto
    zelené
  • 1 ks rajče
    velké
  • 200 g mozzarella
  • 2 hrsti špenát
    mladé listy
  • 1 hrst bazalka
    listy
  • 6 koleček salám
    suchý

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal540
  • tuky24g
  • nasycené11g
  • sacharidy55g
  • cukry4g
  • vláknina4g
  • proteín24g
  • sůl2.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    Bagetu podélně rozpůlte a trochu vydlabejte střídku. Spodní polovinu potřete pestem. Rajčata nakrájejte na tenké plátky a položte na pesto. Mozzarellu nakrájejta také na plátky a položte na rajčata.

  • krok 2

    Naneste vrstvu špenátových listů a bazalky a salám.

  • krok 3

    Zabalte bagetu do pečícího papíru, svažte provázkem a uložte do lednice zatížené něčím těžkým (my jsme použili pánev). Nechte alespoň 1 hodinu odležet. Chutě prolnou a sendvič se zploští, takže bude jednodušší ho nakrájet, aniž by všechny ingredience vypadly.

reklama
reklama
reklama
reklama