Bageta plněná salámem a mozarellou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- + 1 hodina odpočinku
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 ks bageta velká
- 3 lžíce pesto zelené
- 1 ks rajče velké
- 200 g mozzarella
- 2 hrsti špenát mladé listy
- 1 hrst bazalka listy
- 6 koleček salám suchý
Postup přípravy
- KROK 1
Bagetu podélně rozpůlte a trochu vydlabejte střídku. Spodní polovinu potřete pestem. Rajčata nakrájejte na tenké plátky a položte na pesto. Mozzarellu nakrájejta také na plátky a položte na rajčata.
- KROK 2
Naneste vrstvu špenátových listů a bazalky a salám.
- KROK 3
Zabalte bagetu do pečícího papíru, svažte provázkem a uložte do lednice zatížené něčím těžkým (my jsme použili pánev). Nechte alespoň 1 hodinu odležet. Chutě prolnou a sendvič se zploští, takže bude jednodušší ho nakrájet, aniž by všechny ingredience vypadly.