Balíčky chřestu s prosciuttem a dipem z kozího sýra
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 6
Skip to ingredients
Suroviny
- 18 chřestové pazochy, bez dřevnatých konců
- olivový nebo řepkový olej
- 6 plátky prosciutta
- rukola
- 12 sušená rajčata
Na dip
- krémový sýr
- měkký kozí sýr
- mléko
- 6 -8 lískové oříšky, předem opražené nasucho a nasekané
Postup přípravy
- KROK 1
Rozehřejte pánev (může být i grilovací). Chřest pokapejte trochou oleje, osolte, opepřete a opékejte za stálého otáčení 3–4 minuty, až zcela změkne. Nechte vychladnout.
- KROK 2
Na prkénko položte plátek prosciutta. Nahoru položte 3 pazochy chřestu tak, aby špičky vyčnívaly ven, pak navrch položte pár lístků rukoly a 2 sušená rajčata. Prosciutto pevně srolujte kolem náplně, aby nevypadla a vložte do uzavíratelné krabičky. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechny ingredience.
- KROK 3
V misce vidličkou společně rozmačkejte smetanový a kozí sýr. Podle chuti osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem a přidejte jen tolik mléka, aby vznikla hladká omáčka, do které můžete svazky namáčet. Přendejte do sklenice s víčkem a posypte lískovými oříšky.