
Balzamikové borůvky s vanilkovou zmrzlinou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 125 g borůvky
- 1 lžíce moučkový cukr
- 1 lžička balzamikový ocet
- 4 porce vanilková zmrzlinaa křupavé sušenky, k podávání
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal262
- tuky12g
- nasycené8g
- sacharidy36g
- cukry35g
- vláknina1g
- proteín5g
- sůl0.19g
Postup přípravy
krok 1
Borůvky nasypte na pánev s cukrem, octem a 1 lžící vody. Pozvolně zahřívejte 1-2 minuty, dokud bobule nezměknou, ale nesmí prasknout. Odstavte a rozdělte porce zmrzliny do misek.
krok 2
Nalijte je na zmrzlinu a podávejte s křupavými sušenkami.