reklama

  • 4 ks banán
    zralý
  • 500 ml sójový jogurt
  • 50 g zlatý krystalový cukr
  • 1 malá hrst pekanové ořechy
    opražené a nasekané na kousky, k podávání

Na fondánovou polevu

  • 50 g ztužený rostlinný tuk
  • 100 g cukr muscovado
    světlý
  • 2 lžíce javorový sirup
  • 8 lžic sojóvé smetany

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal598
  • tuky32g
  • nasycené3g
  • sacharidy73g
  • cukry43g
  • vláknina2g
  • proteín10g
  • sůl0.33g

Postup přípravy

  • krok 1

    Nakrájejte dva banány do mixéru nebo kuchyňského robotu a rozmixujte se sojóvým jogurtem a cukrem po dobu 30 sekund nebo do hladka.

  • krok 2

    Směs vlijte do výrobníku zmrzliny a nechte ji míchat, dokud nezačne houstnout – 10–15 minut. Nebo zmrazte v mělké nádobě a každé 1-2 hodiny prošlehejte, aby se rozbily ledové krystalky.

  • krok 3

    Na omáčku rozpusťte ztužený tuk, přidejte cukr a javorový sirup a vařte dohladka, dokud se cukr nerozpustí. Vmíchejte sojóvou smetanu a vařte 2-3 minuty, aby vznikla lepkavá omáčka. Sundejte z plotny a nechte vychladnout.

  • krok 4

    Těsně před podáváním navrstvěte banánovou zmrzlinu do čtyř sklenic s plátky zbývajících banánů a přelijte omáčkou. Na závěr posypte opraženými kousky pekanových ořechů.

reklama
reklama
reklama
reklama