reklama

  • 200g krupicový cukr
  • 200g změklé máslo
  • 4 vejce
    rozšlehaná
  • 200g samokypřící mouka
  • 1 lžička kypřicí prášek do pečiva
  • 2 lžíce mléko
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 2 banán
    zralé, rozmačkané

Na krémovou náplň

  • 284ml plnotučná smetana
  • 4 lžíce karamel Banoffee toffee
    ideálně Merchant Gourmet Banoffee Toffee
  • 1 banán
    nakrájený na kolečka

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal494
  • tuky32g
  • nasycené18g
  • sacharidy49g
  • cukry25g
  • vláknina0.9g
  • proteín6g
  • sůl0.8g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Dvě 20cm sendvičové formy vymažte máslem a vyložte je nepřilnavým pečicím papírem. Ve velké míse prošlehejte všechny ingredience na dort včetně vanilkového extraktu a 2 rozmačkaných zralých banánů, dokud nevznikne hladké, měkké těsto.

  • krok 2

    Směs rozdělte do formiček, povrch uhlaďte stěrkou nebo zadní stranou lžíce a pečte asi 20 minut dozlatova. Dort by měl správně upečený držet tvar i po zmáčknutí, jako měkký piškot. Vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

  • krok 3

    Na náplň vyšlehejte smetanu a promíchejte s Banoffee toffee. Chcete-li rovnou podávat, potřete jeden z dortů polovinou krému a navrch dejte nakrájený banán.

  • krok 4

    Spojte s dalším dortem, pokryjte další vrstvou náplně a poté dort elegantně pokapejte karamelem Banoffee. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě a spotřebujte do 2 dnů.

reklama
reklama
reklama
reklama