Banánový chlebíček
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 12
- 100 g másla
- 140 g muscovado cukru
- 2 velká vejce
- 3 velké zralé banányrozmačkané (celková hmotnost asi 450 g)
- 50 g pekanových ořechůhrubě nasekaných
- 50 g rozinek
- 150 ml podmáslí
- 280 g hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 50 g moučkového cukru
- kcal285
- tuky11g
- nasycené5g
- sacharidy44g
- cukry16.1g
- vláknina1g
- proteín5g
- sůl0.52gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 160 °C s ventilátorem / 180°C bez ventilátoru / plyn 4. Vymažte formu na chlebíček o rozměrech 20x13 cm a vyložte dno pečicím papírem.
krok 2
Ve velké míse vyšlehejte máslo a cukr elektrickým šlehačem do krémové konzistence. Přidejte vejce, jedno po druhém (nevadí, pokud směs vypadá sražená). Vmíchejte rozmačkané banány, pekanové ořechy, rozinky a podmáslí.
krok 3
Prosejte mouku a jedlou sodu na banánovou směs, poté jemně vmíchejte, dokud není rovnoměrně spojená a dávejte pozor, abyste nepřemíchali. Nalijte do připravené formy a zarovnejte vrch.
krok 4
Pečte 1 hodinu a 15 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde téměř, ale ne zcela suchá. Vyjměte z trouby a nechte asi 10 minut stát, poté vyklopte z formy na mřížku a nechte vychladnout.
krok 5
Na polevu smíchejte moučkový cukr s 2-3 lžičkami studené vody, aby vznikla hladká, tekutá konzistence. Vzniklou polevou polijte chlebíček.