reklama

  • 100 g másla
  • 140 g muscovado cukru
  • 2 velká vejce
  • 3 velké zralé banány
    rozmačkané (celková hmotnost asi 450 g)
  • 50 g pekanových ořechů
    hrubě nasekaných
  • 50 g rozinek
  • 150 ml podmáslí
  • 280 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 50 g moučkového cukru

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal285
  • tuky11g
  • nasycené5g
  • sacharidy44g
  • cukry16.1g
  • vláknina1g
  • proteín5g
  • sůl0.52g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 160 °C s ventilátorem / 180°C bez ventilátoru / plyn 4. Vymažte formu na chlebíček o rozměrech 20x13 cm a vyložte dno pečicím papírem.

  • krok 2

    Ve velké míse vyšlehejte máslo a cukr elektrickým šlehačem do krémové konzistence. Přidejte vejce, jedno po druhém (nevadí, pokud směs vypadá sražená). Vmíchejte rozmačkané banány, pekanové ořechy, rozinky a podmáslí.

  • krok 3

    Prosejte mouku a jedlou sodu na banánovou směs, poté jemně vmíchejte, dokud není rovnoměrně spojená a dávejte pozor, abyste nepřemíchali. Nalijte do připravené formy a zarovnejte vrch.

  • krok 4

    Pečte 1 hodinu a 15 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde téměř, ale ne zcela suchá. Vyjměte z trouby a nechte asi 10 minut stát, poté vyklopte z formy na mřížku a nechte vychladnout.

  • krok 5

    Na polevu smíchejte moučkový cukr s 2-3 lžičkami studené vody, aby vznikla hladká, tekutá konzistence. Vzniklou polevou polijte chlebíček.

reklama
reklama
reklama
reklama