reklama

Suroviny

  • 140 g máslo, změklé + na vymazání
  • 140 g cukr krystal
  • 2 ks vejce, prošlehaná
  • 140 g hladká mouka
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 2 ks banány, rozmačkané
  • 50 g cukr moučkový
  • banánové lupínky, na ozdobu

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 180 °C.

  • KROK 2

    Vymažte formu na chlebíček nebo srnčí hřbet a vyložte dno a boky pečicím papírem.

  • KROK 3

    Ušlehejte 140 g změklého másla a 140 g moučkového cukru do světlé pěny, poté pomalu přidejte 2 rozšlehaná velká vejce a trochu mouky.

  • KROK 4

    Vmíchejte zbývající mouku, 1 lžičku prášku do pečiva a 2 rozmačkané banány.

  • KROK 5

    Směs nalijte do připravené formy a pečte asi 50 minut, nebo dokud nebude těsto upečené. Bochník po 30 – 40 minutách v troubě kontrolujte v 5minutových intervalech špejlí. Z upečeného chlebíčku by špejle měla vyjít čistá.

  • KROK 6

    Po upečení nechejte 10 minut chladnout ve formě a poté vyjměte na mřížku.

  • KROK 7

    Smíchejte 50 g moučkového cukru s 2 – 3 lžičkami vody, abyste vytvořili tekutou polevu.

  • KROK 8

    Vršek chlebíčku pokapejte polevou a ozdobte hrstí banánových lupínků.

reklama
reklama
reklama
reklama