reklama

  • 140 g máslo
    změklé + na vymazání
  • 140 g cukr
    krystal
  • 2 ks vejce
    prošlehaná
  • 140 g hladká mouka
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 2 ks banány
    rozmačkané
  • 50 g cukr
    moučkový
  • banánové lupínky
    na ozdobu

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal268
  • tuky13g
  • nasycené8g
  • sacharidy34g
  • cukry24g
  • vláknina1g
  • proteín3g
  • sůl0.5g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 180 °C.

  • krok 2

    Vymažte formu na chlebíček nebo srnčí hřbet a vyložte dno a boky pečicím papírem.

  • krok 3

    Ušlehejte 140 g změklého másla a 140 g moučkového cukru do světlé pěny, poté pomalu přidejte 2 rozšlehaná velká vejce a trochu mouky.

  • krok 4

    Vmíchejte zbývající mouku, 1 lžičku prášku do pečiva a 2 rozmačkané banány.

  • krok 5

    Směs nalijte do připravené formy a pečte asi 50 minut, nebo dokud nebude těsto upečené. Bochník po 30 – 40 minutách v troubě kontrolujte v 5minutových intervalech špejlí. Z upečeného chlebíčku by špejle měla vyjít čistá.

  • krok 6

    Po upečení nechejte 10 minut chladnout ve formě a poté vyjměte na mřížku.

  • krok 7

    Smíchejte 50 g moučkového cukru s 2 – 3 lžičkami vody, abyste vytvořili tekutou polevu.

  • krok 8

    Vršek chlebíčku pokapejte polevou a ozdobte hrstí banánových lupínků.

reklama
reklama
reklama
reklama