Banánový chlebíček s banánovými lupínky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 8 porcí
Suroviny
- 140 g máslo, změklé + na vymazání
- 140 g cukr krystal
- 2 ks vejce, prošlehaná
- 140 g hladká mouka
- 1 lžička prášek do pečiva
- 2 ks banány, rozmačkané
- 50 g cukr moučkový
- banánové lupínky, na ozdobu
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 180 °C.
- KROK 2
Vymažte formu na chlebíček nebo srnčí hřbet a vyložte dno a boky pečicím papírem.
- KROK 3
Ušlehejte 140 g změklého másla a 140 g moučkového cukru do světlé pěny, poté pomalu přidejte 2 rozšlehaná velká vejce a trochu mouky.
- KROK 4
Vmíchejte zbývající mouku, 1 lžičku prášku do pečiva a 2 rozmačkané banány.
- KROK 5
Směs nalijte do připravené formy a pečte asi 50 minut, nebo dokud nebude těsto upečené. Bochník po 30 – 40 minutách v troubě kontrolujte v 5minutových intervalech špejlí. Z upečeného chlebíčku by špejle měla vyjít čistá.
- KROK 6
Po upečení nechejte 10 minut chladnout ve formě a poté vyjměte na mřížku.
- KROK 7
Smíchejte 50 g moučkového cukru s 2 – 3 lžičkami vody, abyste vytvořili tekutou polevu.
- KROK 8
Vršek chlebíčku pokapejte polevou a ozdobte hrstí banánových lupínků.