reklama

Suroviny

  • 200 g bílá čokoláda, plus na ozdobu (nemusí být)
  • 275 g sušenky bezlepkové
  • 100 g máslo, rozpuštěné
  • 500 g krémový sýr
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 150 ml smetana ke šlehání
  • 150 g maliny čerstvé, do krému, plus 50-100g na ozdobu

Postup přípravy

  • KROK 1

    Hodinu před začátkem vyndejte všechny ingredience z lednice a nechte ohřát na pokojovou teplotu. Mezitím dno dortové formy o průměru 20 cm a hloubce 7 cm vyložte pečicím papírem.

  • KROK 2

    Bílou čokoládu rozpusťte v žáruvzdorné misce v mikrovlnné troubě po dobu 1 minuty nebo ve vodní lázni – v obou případech čokoládu průběžně míchejte a kontrolujte. Poté nechte vychladnout.

  • KROK 3

    Bezlepkové sušenky rozdrťte v kuchyňském robotu, poté vyklopte do misky, vlijte rozpuštěné máslo a míchejte, dokud textura nepřipomíná vlhký písek. Vyklopte do připravené formy a přitlačte na dno, abyste vytvořili rovnoměrnou vrstvu. Dejte vychladit do ledničky.

  • KROK 4

    Měkký sýr, vanilkový extrakt a smetanu vyšlehejte v míse elektrickým šlehačem do husté a krémové hmoty. Vlijte rozpuštěnou bílou čokoládou – pokud mezitím ztuhla, můžete misku před šleháním dát na 10 sekund do mikrovlnné trouby, aby znovu povolila. Vmíchejte 250 g malin a v krému je lehce podrťte, abyste získali efektní mramorování.

  • KROK 5

    Krém naneste na sušenkový základ a uhlaďte do rovnoměrné vrstvy. Dejte do lednice vychladit alespoň na 6 hodin nebo ještě lépe přes noc. V chladu vydrží dva dny. Před podáváním dort opatrně vyjměte z formy a ozdobte zbývajícími malinami, poté na ně ještě nastrouhejte bílou čokoládu, chcete-li.

reklama
reklama
reklama
reklama