Bezlepkový cheesecake z bílé čokolády a malin
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus 6 hodin chlazení
- Snadné
- 8 porcí
- 200 g bílá čokoládaplus na ozdobu (nemusí být)
- 275 g sušenkybezlepkové
- 100 g máslorozpuštěné
- 500 g krémový sýr
- 1 lžička vanilkový extrakt
- 150 ml smetana ke šlehání
- 150 g malinyčerstvé, do krému, plus 50-100g na ozdobu
- kcal649
- tuky52g
- nasycené31g
- sacharidy36g
- cukry23g
- vláknina3g
- proteín8g
- sůl0.57g
Postup přípravy
krok 1
Hodinu před začátkem vyndejte všechny ingredience z lednice a nechte ohřát na pokojovou teplotu. Mezitím dno dortové formy o průměru 20 cm a hloubce 7 cm vyložte pečicím papírem.
krok 2
Bílou čokoládu rozpusťte v žáruvzdorné misce v mikrovlnné troubě po dobu 1 minuty nebo ve vodní lázni – v obou případech čokoládu průběžně míchejte a kontrolujte. Poté nechte vychladnout.
krok 3
Bezlepkové sušenky rozdrťte v kuchyňském robotu, poté vyklopte do misky, vlijte rozpuštěné máslo a míchejte, dokud textura nepřipomíná vlhký písek. Vyklopte do připravené formy a přitlačte na dno, abyste vytvořili rovnoměrnou vrstvu. Dejte vychladit do ledničky.
krok 4
Měkký sýr, vanilkový extrakt a smetanu vyšlehejte v míse elektrickým šlehačem do husté a krémové hmoty. Vlijte rozpuštěnou bílou čokoládou – pokud mezitím ztuhla, můžete misku před šleháním dát na 10 sekund do mikrovlnné trouby, aby znovu povolila. Vmíchejte 250 g malin a v krému je lehce podrťte, abyste získali efektní mramorování.
krok 5
Krém naneste na sušenkový základ a uhlaďte do rovnoměrné vrstvy. Dejte do lednice vychladit alespoň na 6 hodin nebo ještě lépe přes noc. V chladu vydrží dva dny. Před podáváním dort opatrně vyjměte z formy a ozdobte zbývajícími malinami, poté na ně ještě nastrouhejte bílou čokoládu, chcete-li.