reklama

Suroviny

  • 350 g krátké těstoviny (penne)
  • 140 g brokolice, rozebrané na malé růžičky
  • 100 g cukrový hrášek, rozpůlený
  • 2 cukety, nakrájené na kostičky
  • 1 lžíce olivový olej
  • 100 g krémový sýr light
  • 50 g parmazán, nastrouhaný plus další na posypání
  • kůra a šťáva z 1 citronu, kůra jemně nastrouhaná
  • velká hrst bazalky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Uvařte penne podle návodu na obalu, na poslední 3 minuty přidejte do hrnce růžičky brokolice a cukrový hrášek.

  • KROK 2

    Mezitím na středním ohni opékejte na velké pánvi na oleji cukety po dobu 7-8 minut, aby byly měkké a zlatavé. Když jsou penne a zelenina téměř hotové, odeberte z hrnce, kde se vaří těstoviny, naběračku vody. Z naběračky oddělte 6 lžic vody, přidejte je do pánve k cuketám spolu se smetanovým sýrem, parmazánem, citronovou kůrou a polovinou citronové šťávy. Osolte a opepřete. Míchejte, aby vznikla hladká krémová omáčka.

  • KROK 3

    Sceďte penne a zeleninu a přidejte je do pánve ke smetanovou omáčce a cuketám. Vložte bazalku a dochuťte citronovou šťávou, čerstvě mletým pepřem a solí. Podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama