reklama

Suroviny

  • 300 g špagety
  • 800 g cuketa
  • 250 g mascarpone
  • 60 g bazalkové pesto
  • 5 stroužků česnek
  • 1 pórek
  • 60 ml olivový olej
  • 4 g sůl
  • 4 g pepř
  • 15 g provensálské bylinky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Pórek umyjte, očistěte a asi 20 cm bílé části nakrájejte na kolečka.

  • KROK 2

    Cuketu důkladně omyjte, odřízněte oba konce, rozkrojte podélně napůl, poté na silnější proužky – mladé cukety nemusíte loupat.

  • KROK 3

    Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.

  • KROK 4

    Na pánvi rozehřejte olivový olej (nebo jakýkoli rostlinný olej), přidejte pórek, po pár minutách i cuketu a promíchejte. Přidejte plátky česneku. Dochuťte solí, pepřem, provensálskými bylinkami a pestem. Důkladně promíchejte a přikryté na mírném ohni vařte 10 minut. Poté odstraňte poklici, mírně zvyšte teplotu a vařte dalších 5 minut. Ke konci přidejte mascarpone a pouze promíchejte, aby se ingredience spojily.

  • KROK 5

    Špagety uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě ‚al dente‘. Sceďte a ihned přidejte k cuketové omáčce. Navrch můžete posypat parmazánem, čerstvými bylinkami nebo zalít olivovým olejem.

reklama
reklama
reklama
reklama