reklama

Zmrzlinu kinder bueno můžeme ozdobit i nasekanou mléčnou a bílou čokoládou. Místo lískových oříšků poslouží stejně dobře mandle. Dezert navíc skvěle chutná v kombinaci s kakaovou polevou, arašídovým máslem, nebo s domácí Nutellou.

Pokud chcete připravit zdravější variantu, můžete moučkový cukr nahradit medem, javorovým nebo agávovým sirupem. Je však třeba mít na paměti, že tyto produkty mají o něco intenzivnější chuť a vůni.

Suroviny

  • 500 ml šlehačky 36%
  • 40 g hořké čokolády
  • 30 g cukru moučka
  • 70 g mléka v prášku
  • 30 g lískových ořechů
  • 1 ks tyčinka Kinder Bueno

Postup přípravy

  • KROK 1

    Příprava: Lískové ořechy nasekáme nadrobno. Hořkou čokoládu nastrouháme na hrubém struhadle. Tyčinku rozdělíme na menší kousky.

  • KROK 2

    Hmota: dobře vychlazenou smetanu smícháme s moučkovým cukrem. Šlehejte, dokud nebude hustá a tuhá. Poté přidejte sušené mléko. Vše důkladně promíchejte, abyste získali krém jednotné konzistence.

  • KROK 3

    Kinder bueno zmrzlina: hotovou hmotu vložte do obdélníkové skleněné misky. Poté ji posypte hoblinkami čokolády, nasekanými ořechy a kousky cukroví. Celé to pevně uzavřeme a dáme na cca 6-8 hodin do mrazáku (tato doba se nezapočítává do přípravy dezertu).

    Náš tip: Dezert dáme do mrazáku na -15 nebo -16°C. Budeme tak mít jistotu, že zmrzlina nebude tvrdá. Pokud nemáme podlouhlou skleněnou misku, vyplatí se sáhnout po plastovém obalu, speciální silikonové formě nebo dortové formě vyložené alobalem.

  • KROK 4

    Podávání: Hotová zmrzlina se podává v oplatkách nebo salátových miskách. Zmrzlina vypadá skvěle také v domácích zmrzlinových kornoutech. Vyznačují se hlubokým máslovým aroma a jsou výjimečně křupavé.

reklama
reklama
reklama
reklama