Blesková Kinder Bueno zmrzlina bez žloutků
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- 4 porce
Suroviny
- 500 ml šlehačky 36%
- 40 g hořké čokolády
- 30 g cukru moučka
- 70 g mléka v prášku
- 30 g lískových ořechů
- 1 ks tyčinka Kinder Bueno
Postup přípravy
- KROK 1
Příprava: Lískové ořechy nasekáme nadrobno. Hořkou čokoládu nastrouháme na hrubém struhadle. Tyčinku rozdělíme na menší kousky.
- KROK 2
Hmota: dobře vychlazenou smetanu smícháme s moučkovým cukrem. Šlehejte, dokud nebude hustá a tuhá. Poté přidejte sušené mléko. Vše důkladně promíchejte, abyste získali krém jednotné konzistence.
- KROK 3
Kinder bueno zmrzlina: hotovou hmotu vložte do obdélníkové skleněné misky. Poté ji posypte hoblinkami čokolády, nasekanými ořechy a kousky cukroví. Celé to pevně uzavřeme a dáme na cca 6-8 hodin do mrazáku (tato doba se nezapočítává do přípravy dezertu).
Náš tip: Dezert dáme do mrazáku na -15 nebo -16°C. Budeme tak mít jistotu, že zmrzlina nebude tvrdá. Pokud nemáme podlouhlou skleněnou misku, vyplatí se sáhnout po plastovém obalu, speciální silikonové formě nebo dortové formě vyložené alobalem.
- KROK 4
Podávání: Hotová zmrzlina se podává v oplatkách nebo salátových miskách. Zmrzlina vypadá skvěle také v domácích zmrzlinových kornoutech. Vyznačují se hlubokým máslovým aroma a jsou výjimečně křupavé.