
Blesková opilá zmrzlina
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- + mražení
- Velmi snadné
- Na 6 porcí
Přejít na suroviny
- 150 ml sladké bílé vínonapř. muškát
- 3 lžíce krupicový cukr
- 300 ml smetana ke šlehání
- letní ovocek podávání – např. ostružiny, maliny a červený rybíz
Nutriční hodnoty: Na porci
- kcal461
- tuky38g
- nasycené21g
- sacharidy23g
- cukry20g
- vláknina0g
- proteín1g
- sůl0.05g
Postup přípravy
krok 1
Víno a cukr dejte do mísy a prošlehejte. Postupně zašlehávejte smetanu, dokud nezačne houstnout a jen držet tvar.
krok 2
Nalijte do pevné nádoby vhodné do mrazáku a zmrazte, dokud nebude zmrzlina pevná, asi 3–4 hodiny. Podávejte v kopečcích se sezónním letním ovocem zalitým trochou sladkého bílého vína.