Blesková smažená rýže s vejcem a krevetami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Suroviny
- 3 lžíce slunečnicový olej
- 100 g zázvor, jemně nakrájený
- 50 g česnek, jemně nakrájený
- 100 g krevety, malé oloupané vařené
- 1 svazek jarní cibulka, bílé a zelené části oddělené a nakrájené
- 3 vejce, rozšlehané
- 600 g vařená rýže (300 g nevařené)
- 50 ml rýžové víno nebo suché sherry
- 50 ml sójová omáčka světlá
Postup přípravy
- KROK 1
Ve woku rozehřejte olej. Přidejte zázvor a česnek, poté krátce orestujte, dokud nechytnou barvu. Přidejte krevety, bílou část jarní cibulky a vařte další 3 minuty.
- KROK 2
Zalijte rozšlehaným vejcem, nechte pár sekund ztuhnout, poté vejce vařečkou rozdrobte a společně promíchejte.
- KROK 3
Přidejte uvařenou rýži a ještě vše smažte 10 minut. Přidejte zbytek jarní cibulky a dochuťte rýžovým vínem a sojovou omáčkou. Ihned podávejte.