reklama

  • 3 lžíce slunečnicový olej
  • 100 g zázvor
    jemně nakrájený
  • 50 g česnek
    jemně nakrájený
  • 100 g krevety
    malé oloupané vařené
  • 1 svazek jarní cibulka
    bílé a zelené části oddělené a nakrájené
  • 3 vejce
    rozšlehané
  • 600 g vařená rýže
    (300 g nevařené)
  • 50 ml rýžové víno
    nebo suché sherry
  • 50 ml sójová omáčka
    světlá

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal462
  • tuky14g
  • nasycené3g
  • sacharidy66g
  • cukry3g
  • vláknina2g
  • proteín19g
  • sůl2.88g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve woku rozehřejte olej. Přidejte zázvor a česnek, poté krátce orestujte, dokud nechytnou barvu. Přidejte krevety, bílou část jarní cibulky a vařte další 3 minuty.

  • krok 2

    Zalijte rozšlehaným vejcem, nechte pár sekund ztuhnout, poté vejce vařečkou rozdrobte a společně promíchejte.

  • krok 3

    Přidejte uvařenou rýži a ještě vše smažte 10 minut. Přidejte zbytek jarní cibulky a dochuťte rýžovým vínem a sojovou omáčkou. Ihned podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama