Grilovaný chřest s mandlemi a máslem
Perfektní jednoduchá svačina, předkrm nebo příloha. Opečení dodá chřestu další chuťový rozměr, který perfektně doplní máslo a mandlové lupínky. Další důkaz, že skvělé jídlo nepotřebuje desítky surovin
Rybu, pórek a petržel nandejte na dno mělké misky či nádoby určené do mikrovlnné trouby a společně promíchejte. Zalijte polovinou smetany a 5 lžícemi vody. Plátky brambor vyskládejte na rybu a pórek a pokapejte zbylou smetanou. Brambory dobře osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem.
Nastavte na mikrovlnné troubě vysokou teplotu. Nádobu zakryjte potravinářskou fólií a několikrát ji špičkou nože propíchněte. Zapněte na nejvyšší stupeň a vařte dobu 8-10 minut. Jídlo by mělo bublat a brambory změknout - ověřte to propíchnutím špičkou nože. Odstraňte potravinářskou fólii a přepněte troubu na gril a grilujte, dokud brambory nezezlátnou. Nechte minutu odpočinout a poté podávejte přímo z misky či nádoby.