reklama

Suroviny

  • 400 g uzená treska nebo hejk bez kostí, zbavená kůže a rozebraná na kousky
  • 1 pórek, nakrájený na jemno
  • hrst hladkoslitá petrželka, nasekaná
  • 142 ml smetana ke šlehání, (40%)
  • 2 brambora se slupkou, každá o váze 200g, nakrájené co nejtenčí plátky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rybu, pórek a petržel nandejte na dno mělké misky či nádoby určené do mikrovlnné trouby a společně promíchejte. Zalijte polovinou smetany a 5 lžícemi vody. Plátky brambor vyskládejte na rybu a pórek a pokapejte zbylou smetanou. Brambory dobře osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem.

  • KROK 2

    Nastavte na mikrovlnné troubě vysokou teplotu. Nádobu zakryjte potravinářskou fólií a několikrát ji špičkou nože propíchněte. Zapněte na nejvyšší stupeň a vařte dobu 8-10 minut. Jídlo by mělo bublat a brambory změknout - ověřte to propíchnutím špičkou nože. Odstraňte potravinářskou fólii a přepněte troubu na gril a grilujte, dokud brambory nezezlátnou. Nechte minutu odpočinout a poté podávejte přímo z misky či nádoby.

reklama
reklama
reklama
reklama