Bleskové zelené kuřecí kari
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Velmi snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžička rostlinný olej
- 1 ks červená cibule, nakrájená na půlměsíčky
- 4 lžíce thajská zelená kari pasta
- 2 ks 400g plechovky kokosového mléka (light verze)
- 2 lžíce rybí omáčka
- 2 ks limetka, kůra a šťáva
- 1 lžíce nakládaný zelený pepř, propláchnutý a osušený
- 200 g zelené fazolky, očištěné a rozpůlené
- 4 ks kuřecí prsa bez kůže, nakrájená na proužky
- hrst bazalka, čerstvé listy
- uvařená basmati rýže (k podávání)
Postup přípravy
- KROK 1
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a opékejte 2 minuty. Přidejte kari pastu a restujte ještě 1 minutu. Přilijte kokosové mléko, rybí omáčku, kůru i šťávu z limetek a nakládaný pepř. Směs přiveďte k varu, poté přidejte fazole a kuřecí maso. Vařte 5 minut nebo dokud není kuře dostatečně propečené.
- KROK 2
Těsně před podáváním přidejte listy bazalky. Podávejte s basmati rýží.