reklama

  • 1 lžička rostlinný olej
  • 1 ks červená cibule
    nakrájená na půlměsíčky
  • 4 lžíce thajská zelená kari pasta
  • 2 ks 400g plechovky kokosového mléka
    (light verze)
  • 2 lžíce rybí omáčka
  • 2 ks limetka
    kůra a šťáva
  • 1 lžíce nakládaný zelený pepř
    propláchnutý a osušený
  • 200 g zelené fazolky
    očištěné a rozpůlené
  • 4 ks kuřecí prsa bez kůže
    nakrájená na proužky
  • hrst bazalka
    čerstvé listy
  • uvařená basmati rýže
    (k podávání)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal352
  • tuky20g
  • nasycené13g
  • sacharidy9g
  • cukry5g
  • vláknina3g
  • proteín35g
  • sůl2.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a opékejte 2 minuty. Přidejte kari pastu a restujte ještě 1 minutu. Přilijte kokosové mléko, rybí omáčku, kůru i šťávu z limetek a nakládaný pepř. Směs přiveďte k varu, poté přidejte fazole a kuřecí maso. Vařte 5 minut nebo dokud není kuře dostatečně propečené.

  • krok 2

    Těsně před podáváním přidejte listy bazalky. Podávejte s basmati rýží.

reklama
reklama
reklama
reklama