Bleskový katův šleh
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- 400 g vepřového masakaré, krkovice, nebo stehno
- 1 červená cibule
- 4 sterilizovamé kapie
- 4 sterilizované okurky
- 4 sterilizované feferonkynebo chilli papričky
- 4 lžíce kečupu
- worchestr
- rostlinný olej
- sůl a pepř
- kukuřičný škrob
Postup přípravy
krok 1
Příprava masa: Vepřové karé nakrájejte na tenké hranolky. Maso osolte, opepřete, přelijte worcesterskou omáčkou, posypte lžičkou kukuřičného škrobu a promíchejte. Přidejte několik kapek oleje a nechte maso minimálně hodinu odležet v lednici. Škrob zajistí, že maso zůstane lesklé a pokrm se jemně zatáhne.
krok 2
Smažení masa: V hlubší teflonové pánvi nebo woku rozehřejte lžíci oleje a maso rychle osmahněte při vysoké teplotě za stálého míchání, dokud nezbělá. Jakmile je maso hotové, ihned ho vyjměte a dejte zpět do misky, aby neztratilo svou měkkost.
krok 3
Příprava zeleniny: Pánvičku znovu rozehřejte, pokud je třeba, přidejte olej. Přidejte na tenké měsíčky nakrájenou červenou cibuli a krátce ji osmahněte. Poté přidejte na proužky nakrájenou sterilovanou papriku, sterilované okurky, nakrájenou feferonku a kvalitní kečup. Směs osolte, opepřete, přelijte worcesterskou omáčkou a za stálého míchání krátce osmahněte.
krok 4
Spojení: Přidejte zpět maso, promíchejte a po chvíli, až se maso prohřeje, odstavte z ohně.
Kaťák nebo Katův šleh podávejte s hranolkami, případně s vařenými nebo opečenými bramborami.