reklama

  • 1 šalotka
    malá
  • 25 g houby
    enoki (dostupné ve větších supermarketech nebo asijských obchodech)
  • 2 jarní cibulka
    šikmo nakrájená na tenké plátky
  • 1 červená paprika
    vydlabaná a nakrájená na tenké plátky
  • 2 okurka
  • 25 g klíčky

Na dresink

  • 2 lžičky limetková šťáva
  • 2 lžičky vinný ocet
    bílý
  • 2 lžičky rostlinný olej
  • 1 lžíce rybí omáčka
  • 1 lžíce krupicový cukr
  • 1 lžíce sezamová semínka

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal49
  • tuky3g
  • nasycené0g
  • sacharidy5g
  • cukry4g
  • vláknina1g
  • proteín2g
  • sůl0.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Šalotku nakrájíme na tenké plátky a polovinu dáme do mísy. Zbytek lze osmažit a použít jako ozdobu (viz níže). Do mísy přidejte houby, jarní cibulku a chilli, zakryjte a nechte v lednici do doby, než budete chtít servírovat.

  • krok 2

    Těsně před podáváním nakrájejte okurku na dlouhé tenké proužky (zkuste použít škrabku na zeleninu, abyste získali opravdu tenké plátky). Smíchejte se zbylými ingrediencemi na salát.

  • krok 3

    Smíchejte všechny ingredience na zálivku, nechte 5 minut odležet, aby se cukr rozpustil, a poté polovinou dresingu prolijte salát. Vložte do servírovací misky a přelijte zbývajícím dresinkem a smaženou šalotkou, chcete-li.

  • Jak na křupavou smaženou šalotku:

  • krok 5

    Asijští kuchaři rádi na závěr posypou pokrmy křupavou smaženou šalotkou. Snadno si ji připravíte sami. Jednoduše vložte na tenké plátky nakrájenou šalotku na pánev nebo wok a zalijte pořádnou vrstvou studeného rostlinného oleje. Na středním plameni pomalu přiveďte k varu a poté ji nechte vařit do zlatohnědé a křupavé.

reklama
reklama
reklama
reklama