Vepřové BBQ plátky s uzenou kukuřicí
Rychlé a snadné jídlo uprostřed týdne hotové za méně než 20 minut
Šalotku nakrájíme na tenké plátky a polovinu dáme do mísy. Zbytek lze osmažit a použít jako ozdobu (viz níže). Do mísy přidejte houby, jarní cibulku a chilli, zakryjte a nechte v lednici do doby, než budete chtít servírovat.
Těsně před podáváním nakrájejte okurku na dlouhé tenké proužky (zkuste použít škrabku na zeleninu, abyste získali opravdu tenké plátky). Smíchejte se zbylými ingrediencemi na salát.
Smíchejte všechny ingredience na zálivku, nechte 5 minut odležet, aby se cukr rozpustil, a poté polovinou dresingu prolijte salát. Vložte do servírovací misky a přelijte zbývajícím dresinkem a smaženou šalotkou, chcete-li.
Asijští kuchaři rádi na závěr posypou pokrmy křupavou smaženou šalotkou. Snadno si ji připravíte sami. Jednoduše vložte na tenké plátky nakrájenou šalotku na pánev nebo wok a zalijte pořádnou vrstvou studeného rostlinného oleje. Na středním plameni pomalu přiveďte k varu a poté ji nechte vařit do zlatohnědé a křupavé.