Žlutá rýže s paprikou
Zkuste obyčejnou bílou rýži pro jednou trochu obměnit. Žlutá rýže s paprikou hezky ladí s lososem nebo bílou rybou.
Na pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm cibuli, dokud nezměkne. Přidejte česnek a mletou papriku a restujte 1-2 minuty, dokud se nerozvoní. Přidejte zelenou papriku a houby a opékejte 5-8 minut, dokud oboje nezměkne.
Vlijte ocet a zprudka vařte, dokud se téměř neodpaří, poté zalijte vývarem a několik minut nechte probublávat, dokud tekutina mírně nezhoustne. Přidejte hovězí maso a vařte 2-3 minuty podle toho, jak hotové jej máte rádi. Poté vmíchejte fromage frais nebo krémový sý. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Podejte s rýží nebo s dlouhými těstovinami.