Blondies s malinovými vlnkami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Plus chlazení
- Snadné
- Na 12 až 16 porcí
- 150 g maliny
- 200 g světlý hnědý cukrplus 1 lžička navíc
- 225 g nesolené másloplus trochu navíc na vymazání formy
- 100 g cukr krupice
- 200 g hladká mouka
- ½ lžičky prášek do pečiva
- 3 ks vejce
- 1 lžička vanilkový extrakt
- 125 g tmavá čokoládanakrájená na kousky
- 125 g bílá čokoládanakrájená na kousky
- kcal329
- tuky18g
- nasycené11g
- sacharidy36g
- cukry25g
- vláknina2g
- proteín4g
- sůl0.4g
Postup přípravy
krok 1
Většinu malin dejte do hrnce (hrst si nechte) s 1 lžičkou hnědého cukru a 2 lžícemi vody. Vařte na středním plameni, dokud se maliny nerozpadnou a nezměknou. Odstavte z ohně a nechte vychladnout, zatímco budete připravovat těsto.
krok 2
Na druhé pánvi rozpusťte máslo na mírném a středním plameni. Přisypte oba cukry a vařte, dokud směs nezačne bublat a cukry se nerozpustí. Odstavte z plotny a nechte 10 minut vychladnout.
krok 3
Mezitím ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a pořádnou špetku soli. Formu o rozměrech 20 × 30 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).
krok 4
Mokré ingredience nalijte do suchých, přidejte vejce a vanilkový extrakt a dobře promíchejte, aby v těstě nezůstaly žádné moučné žmolky. Těsto posypte kousky tmavé a bílé čokolády a překládáním je do těsta zapracujte. Pak ho přesuňte do připravené formy a povrch zarovnejte stěrkou. Na těsto po lžičkách naneste malinový rozvar a špejlí ho jemně promíchejte, abyste vytvořili mramorový efekt. Povrch nakonec posypte odloženými malinami a pečte 40 až 45 minut, dokud není těsto ztuhlé s lehce lepkavým středem. Nechte zcela vychladnout ve formě a poté nakrájejte na čtverce. Ve vzduchotěsné nádobě blondies vydrží až tři dny.