reklama

Suroviny

  • 150 g maliny
  • 200 g světlý hnědý cukr, plus 1 lžička navíc
  • 225 g nesolené máslo, plus trochu navíc na vymazání formy
  • 100 g cukr krupice
  • 200 g hladká mouka
  • ½ lžičky prášek do pečiva
  • 3 ks vejce
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 125 g tmavá čokoláda, nakrájená na kousky
  • 125 g bílá čokoláda, nakrájená na kousky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Většinu malin dejte do hrnce (hrst si nechte) s 1 lžičkou hnědého cukru a 2 lžícemi vody. Vařte na středním plameni, dokud se maliny nerozpadnou a nezměknou. Odstavte z ohně a nechte vychladnout, zatímco budete připravovat těsto.

  • KROK 2

    Na druhé pánvi rozpusťte máslo na mírném a středním plameni. Přisypte oba cukry a vařte, dokud směs nezačne bublat a cukry se nerozpustí. Odstavte z plotny a nechte 10 minut vychladnout.

  • KROK 3

    Mezitím ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a pořádnou špetku soli. Formu o rozměrech 20 × 30 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).

  • KROK 4

    Mokré ingredience nalijte do suchých, přidejte vejce a vanilkový extrakt a dobře promíchejte, aby v těstě nezůstaly žádné moučné žmolky. Těsto posypte kousky tmavé a bílé čokolády a překládáním je do těsta zapracujte. Pak ho přesuňte do připravené formy a povrch zarovnejte stěrkou. Na těsto po lžičkách naneste malinový rozvar a špejlí ho jemně promíchejte, abyste vytvořili mramorový efekt. Povrch nakonec posypte odloženými malinami a pečte 40 až 45 minut, dokud není těsto ztuhlé s lehce lepkavým středem. Nechte zcela vychladnout ve formě a poté nakrájejte na čtverce. Ve vzduchotěsné nádobě blondies vydrží až tři dny.

reklama
reklama
reklama
reklama