Borůvkové cookies s preclíky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 20 sušenek
- 175 g máslozměklé
- 200 g světlý hnědý cukr
- 100 g třtinový cukr
- 1 lžíce vanilkový extrakt
- 1 ks vejcevelké
- 250 g mouka pšeničná hladká
- ½ lžička soda
- 200 g borůvky
- 50 g preclíkymalé, slané, rozlámané na kousky
- 100 g bílá čokoládakousky
- kcal211
- tuky9g
- nasycené6g
- sacharidy29g
- cukry19g
- vláknina1g
- proteín2g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 190 °C. Dva pečicí plechy vyložte pečicím papírem.
krok 2
Máslo, cukry a vanilku dejte do mísy a ručním elektrickým šlehačem šlehejte do bledé a nadýchané hmoty. Přidejte vejce a znovu prošlehejte. Do mísy vsypte mouku, sodu a špetku soli, stěrkou promíchejte. Nakonec přidejte borůvky, kousky preclíku a nalámanou čokoládu, znovu lehce promíchejte, aby se vše spojilo. V této chvíli můžete dát těsto zamrazit a vyndat až ve chvíli, kdy budete chtít sušenky péct.
krok 3
Na pečicí plechy pokládejte kopečky těsta o velikosti golfového míčku a mezi každým z nich ponechejte dostatek místa. (Na každý plech by se vám mělo vejít 4–6 sušenek, takže budete muset péct postupně, abyste získali celkem 20 sušenek.) Oba plechy vložte do trouby a pečte 18 minut, v polovině pečení plechy prohoďte.
krok 4
Vyjměte plechy z trouby a před přenesením na mřížku nechte 10 minut vychladnout, poté pečte druhou várku. Pokračujte, dokud nejsou všechny sušenky upečené. V dóze na sušenky vydrží až 1 týden.