reklama

Suroviny

  • 175 g máslo, změklé
  • 200 g světlý hnědý cukr
  • 100 g třtinový cukr
  • 1 lžíce vanilkový extrakt
  • 1 ks vejce velké
  • 250 g mouka pšeničná hladká
  • ½ lžička soda
  • 200 g borůvky
  • 50 g preclíky malé, slané, rozlámané na kousky
  • 100 g bílá čokoláda, kousky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 190 °C. Dva pečicí plechy vyložte pečicím papírem.

  • KROK 2

    Máslo, cukry a vanilku dejte do mísy a ručním elektrickým šlehačem šlehejte do bledé a nadýchané hmoty. Přidejte vejce a znovu prošlehejte. Do mísy vsypte mouku, sodu a špetku soli, stěrkou promíchejte. Nakonec přidejte borůvky, kousky preclíku a nalámanou čokoládu, znovu lehce promíchejte, aby se vše spojilo. V této chvíli můžete dát těsto zamrazit a vyndat až ve chvíli, kdy budete chtít sušenky péct.

  • KROK 3

    Na pečicí plechy pokládejte kopečky těsta o velikosti golfového míčku a mezi každým z nich ponechejte dostatek místa. (Na každý plech by se vám mělo vejít 4–6 sušenek, takže budete muset péct postupně, abyste získali celkem 20 sušenek.) Oba plechy vložte do trouby a pečte 18 minut, v polovině pečení plechy prohoďte.

  • KROK 4

    Vyjměte plechy z trouby a před přenesením na mřížku nechte 10 minut vychladnout, poté pečte druhou várku. Pokračujte, dokud nejsou všechny sušenky upečené. V dóze na sušenky vydrží až 1 týden.

reklama
reklama
reklama
reklama