Borůvkové motýlí muffiny
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 140 g mouka pšeničná hladká
- ½ lžičky kypřicí prášek do pečiva
- 85 g máslopokojové teploty
- 85 g třtinový cukr
- 50 g citronový krém (lemon curd)
- 2 ks vejcevelká
- 100 g borůvky
Na krém
- 175 g mascarpone
- 50 g citronový krém (lemon curd)
- 100 g borůvky
- moučkový cukrna poprášení
- kcal206
- tuky12g
- nasycené7g
- sacharidy23g
- cukry13g
- vláknina1g
- proteín3g
- sůl0.37gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Troubu předehřejte na 180 °C a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Dále vezměte velkou mísu a navažte do ní mouku, přidejte prášek do pečiva, máslo, cukr, lemon curd a vejce.
krok 2
Elektrickým ručním šlehačem vše pořádně vyšlehejte, aby vám vzniklo hladké těsto. Poté kovovou lžičkou nebo stěrkou opatrně vmíchejte borůvky.
krok 3
Větší lžící nebo naběračkou na zmrzlinu rovnoměrně rozlijte těsto do papírových košíčků a formu vložte do vyhřáté trouby. Pečte 15 minut, dokud koláčky nezezlátnou nebo na zapíchnuté špejli po vyndání neulpí žádný drobeček. Hotové muffiny vyndejte a nechejte několik minut chladnout a poté koláčky je přendejte na chladicí mřížku.
krok 4
Do mísy dejte mascarpone, lemon curd a vyšlehejte v hladký krém.
krok 5
Opatrně vyřízněte kruh z horní části každé muffiny a vzniklý řez vyplňte citronovou náplní a poté ozdobte trochou borůvek. Vršek muffiny, který jste vyřízli, rozpulte a položte na krém, abyste vytvořili motýlí křídla. Do sítka na čaj dejte trochu moučkového cukru a koláčky poprašte.