reklama

Suroviny

  • 600 g batátů, nakrájených na kostky
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 velká červená cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 400 g klobásy chorizo, nakrájené na drobné kousky
  • 400 g cizrny, opláchnuté a scezené
  • 4 velká vejce
  • 1 paprika, zelená, nakrájená na plátky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Batáty vařte 8 minut do měkka, poté slijte. Mezitím rozehřejte olej ve velké pánvi a opečte cibuli a chorizo, dokud nezměknou. Přidejte batáty a cizrnu a spolu restujte dalších 5 minut. Směs nahrubo rozmačkejte vidličkou a poté ji lehce umačkejte naplocho. Vařte dalších 8 minut bez míchání, dokud nebude obsah pánve propečený a křupavý.

  • KROK 2

    Rozpalte v troubě gril na vysokou teplotu. Vejce rozklepněte na kaši, okořeňte, poté vložte pánev pod gril a pečte 2-3 minuty, dokud bílky neztuhnou. K podávání posypte chilli.

reklama
reklama
reklama
reklama