Bramborová pánev s cizrnou a vejci
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 600 g batátůnakrájených na kostky
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 velká červená cibulenakrájená na tenké plátky
- 400 g klobásy chorizonakrájené na drobné kousky
- 400 g cizrnyopláchnuté a scezené
- 4 velká vejce
- 1 paprikazelená, nakrájená na plátky
- kcal783
- tuky52g
- nasycené19g
- sacharidy49g
- cukry14g
- vláknina8g
- proteín34g
- sůl4.97g
Postup přípravy
krok 1
Batáty vařte 8 minut do měkka, poté slijte. Mezitím rozehřejte olej ve velké pánvi a opečte cibuli a chorizo, dokud nezměknou. Přidejte batáty a cizrnu a spolu restujte dalších 5 minut. Směs nahrubo rozmačkejte vidličkou a poté ji lehce umačkejte naplocho. Vařte dalších 8 minut bez míchání, dokud nebude obsah pánve propečený a křupavý.
krok 2
Rozpalte v troubě gril na vysokou teplotu. Vejce rozklepněte na kaši, okořeňte, poté vložte pánev pod gril a pečte 2-3 minuty, dokud bílky neztuhnou. K podávání posypte chilli.