reklama

  • 600 g batátů
    nakrájených na kostky
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 velká červená cibule
    nakrájená na tenké plátky
  • 400 g klobásy chorizo
    nakrájené na drobné kousky
  • 400 g cizrny
    opláchnuté a scezené
  • 4 velká vejce
  • 1 paprika
    zelená, nakrájená na plátky

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal783
  • tuky52g
  • nasycené19g
  • sacharidy49g
  • cukry14g
  • vláknina8g
  • proteín34g
  • sůl4.97g

Postup přípravy

  • krok 1

    Batáty vařte 8 minut do měkka, poté slijte. Mezitím rozehřejte olej ve velké pánvi a opečte cibuli a chorizo, dokud nezměknou. Přidejte batáty a cizrnu a spolu restujte dalších 5 minut. Směs nahrubo rozmačkejte vidličkou a poté ji lehce umačkejte naplocho. Vařte dalších 8 minut bez míchání, dokud nebude obsah pánve propečený a křupavý.

  • krok 2

    Rozpalte v troubě gril na vysokou teplotu. Vejce rozklepněte na kaši, okořeňte, poté vložte pánev pod gril a pečte 2-3 minuty, dokud bílky neztuhnou. K podávání posypte chilli.

reklama
reklama
reklama
reklama