reklama

  • 1 hrst sušené houby
  • 2 lžíce máslo
  • 1 ks cibule
    nadrobno
  • 2 stroužky česnek
    drcený
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 l vývar
    zeleninový
  • 2 ks mrkev
    na kostičky
  • 3 ks brambory
    na kostičky
  • 250 g těstoviny
    mražené pelmeně
  • 500 g baby špenát
  • 125 ml smetana na vaření
  • 1 hrst gouda
    strouhaná nebo čedar
  • sůl
  • pepř
    čerstvě mletý
  • chleba kváskový
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal600
  • tuky30g
  • nasycené15g
  • sacharidy70g
  • cukry10g
  • vláknina6g
  • proteín20g
  • sůl1.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Houby vložte do kastrůlku, zalijte vodou a dejte vařit. Ve větším hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm dosklovita cibuli a česnek. Pak zaprašte moukou, chvilku za stálého míchání restujte. Zalijte houbami i s vodou, ve které se vařily, přidejte zeleninový vývar, mrkev a brambory. Přiveďte k varu.

  • krok 2

    Až začne zelenina měknout, pak přidejte pelmeně a vařte asi 5 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Přidejte do polévky špenát i smetanu a prohřívejte pár minut, dokud špenát nezavadne. Nakonec nechte v polévce rozpustit sýr. Dochuťte solí a pepřem, můžete podávat s chlebem.

reklama
reklama
reklama
reklama