Bramborová polévka s pelmeněmi
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 1 hrst sušené houby
- 2 lžíce máslo
- 1 ks cibulenadrobno
- 2 stroužky česnekdrcený
- 2 lžíce hladká mouka
- 1 l vývarzeleninový
- 2 ks mrkevna kostičky
- 3 ks bramboryna kostičky
- 250 g těstovinymražené pelmeně
- 500 g baby špenát
- 125 ml smetana na vaření
- 1 hrst goudastrouhaná nebo čedar
- sůl
- pepřčerstvě mletý
- chleba kváskovýk podávání
- kcal600
- tuky30g
- nasycené15g
- sacharidy70g
- cukry10g
- vláknina6g
- proteín20g
- sůl1.5g
Postup přípravy
krok 1
Houby vložte do kastrůlku, zalijte vodou a dejte vařit. Ve větším hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm dosklovita cibuli a česnek. Pak zaprašte moukou, chvilku za stálého míchání restujte. Zalijte houbami i s vodou, ve které se vařily, přidejte zeleninový vývar, mrkev a brambory. Přiveďte k varu.
krok 2
Až začne zelenina měknout, pak přidejte pelmeně a vařte asi 5 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Přidejte do polévky špenát i smetanu a prohřívejte pár minut, dokud špenát nezavadne. Nakonec nechte v polévce rozpustit sýr. Dochuťte solí a pepřem, můžete podávat s chlebem.