reklama

Suroviny

  • 1 hrst sušené houby
  • 2 lžíce máslo
  • 1 ks cibule, nadrobno
  • 2 stroužky česnek drcený
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 l vývar zeleninový
  • 2 ks mrkev, na kostičky
  • 3 ks brambory, na kostičky
  • 250 g těstoviny mražené pelmeně
  • 500 g baby špenát
  • 125 ml smetana na vaření
  • 1 hrst gouda strouhaná nebo čedar
  • sůl
  • pepř čerstvě mletý
  • chleba kváskový k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Houby vložte do kastrůlku, zalijte vodou a dejte vařit. Ve větším hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm dosklovita cibuli a česnek. Pak zaprašte moukou, chvilku za stálého míchání restujte. Zalijte houbami i s vodou, ve které se vařily, přidejte zeleninový vývar, mrkev a brambory. Přiveďte k varu.

  • KROK 2

    Až začne zelenina měknout, pak přidejte pelmeně a vařte asi 5 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Přidejte do polévky špenát i smetanu a prohřívejte pár minut, dokud špenát nezavadne. Nakonec nechte v polévce rozpustit sýr. Dochuťte solí a pepřem, můžete podávat s chlebem.

reklama
reklama
reklama
reklama