Bramborová polévka s pelmeněmi
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 hrst sušené houby
- 2 lžíce máslo
- 1 ks cibule, nadrobno
- 2 stroužky česnek drcený
- 2 lžíce hladká mouka
- 1 l vývar zeleninový
- 2 ks mrkev, na kostičky
- 3 ks brambory, na kostičky
- 250 g těstoviny mražené pelmeně
- 500 g baby špenát
- 125 ml smetana na vaření
- 1 hrst gouda strouhaná nebo čedar
- sůl
- pepř čerstvě mletý
- chleba kváskový k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Houby vložte do kastrůlku, zalijte vodou a dejte vařit. Ve větším hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm dosklovita cibuli a česnek. Pak zaprašte moukou, chvilku za stálého míchání restujte. Zalijte houbami i s vodou, ve které se vařily, přidejte zeleninový vývar, mrkev a brambory. Přiveďte k varu.
- KROK 2
Až začne zelenina měknout, pak přidejte pelmeně a vařte asi 5 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Přidejte do polévky špenát i smetanu a prohřívejte pár minut, dokud špenát nezavadne. Nakonec nechte v polévce rozpustit sýr. Dochuťte solí a pepřem, můžete podávat s chlebem.