reklama

Suroviny

  • 400g uzené maso, libový́ bůček, krkovice nebo plec
  • 1 sádlo
  • 1 cibule, najemno
  • 750g brambory, vařené ve slupce, vychladlé
  • 250.00g mouka pšeničná hrubá
  • 100g krupička dětská
  • 1 ks vejce nebo 2 malá
  • sůl
  • zelí kysané dušené
  • cibule, smažená, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Vařené uzené maso nakrájejte na kostičky. Na rozpuštěném sádle osmahněte dorůžova cibuli, přimíchejte uzené, ještě chvíli opékejte pro zvýraznění chuti a pak nechte vychladnout.

  • KROK 2

    Vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte najemno nebo prolisujte přímo na vál.

  • KROK 3

    Přidejte prosátou mouku, krupičku, vejce, sůl a rychle zpracujte vláčné tužší těsto.

  • KROK 4

    Těsto nenechávejte odpočívat a zadělávejte ho jen krátce a co nejrychleji, jinak začne řídnout.

  • KROK 5

    Vyválejte váleček, rozkrájejte ho na stejně velké plátky. Ty v dlani zploštěte a roztáhněte nebo lehce rozválejte na placičky.

  • KROK 6

    Každý plátek naplňte směsí uzeného masa s cibulkou, dobře uzavřete a tvarujete kulaté knedlíky.

  • KROK 7

    Ihned je vkládejte do vroucí osolené vody a vařte podle velikosti 10 – 15 minut. Uvařené knedlíky vyjměte děrovanou lžící a podávejte s osmaženou cibulkou a zelím.

TIPY & TRIKY

Syrové uzené do knedlíků předem uvařte, před pečením to není třeba. Ideálně kupte již vařené uzené maso.

reklama
reklama
reklama
reklama