reklama

  • 400g uzené maso
    libový́ bůček, krkovice nebo plec
  • 1 sádlo
  • 1 cibule
    najemno
  • 750g brambory
    vařené ve slupce, vychladlé
  • 250.00g mouka pšeničná hrubá
  • 100g krupička dětská
  • 1 ks vejce
    nebo 2 malá
  • sůl
  • zelí kysané
    dušené
  • cibule
    smažená, k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal600
  • tuky30g
  • nasycené12g
  • sacharidy60g
  • cukry5g
  • vláknina6g
  • proteín25g
  • sůl2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vařené uzené maso nakrájejte na kostičky. Na rozpuštěném sádle osmahněte dorůžova cibuli, přimíchejte uzené, ještě chvíli opékejte pro zvýraznění chuti a pak nechte vychladnout.

  • krok 2

    Vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte najemno nebo prolisujte přímo na vál.

  • krok 3

    Přidejte prosátou mouku, krupičku, vejce, sůl a rychle zpracujte vláčné tužší těsto.

  • krok 4

    Těsto nenechávejte odpočívat a zadělávejte ho jen krátce a co nejrychleji, jinak začne řídnout.

  • krok 5

    Vyválejte váleček, rozkrájejte ho na stejně velké plátky. Ty v dlani zploštěte a roztáhněte nebo lehce rozválejte na placičky.

  • krok 6

    Každý plátek naplňte směsí uzeného masa s cibulkou, dobře uzavřete a tvarujete kulaté knedlíky.

  • krok 7

    Ihned je vkládejte do vroucí osolené vody a vařte podle velikosti 10 – 15 minut. Uvařené knedlíky vyjměte děrovanou lžící a podávejte s osmaženou cibulkou a zelím.

TIPY & TRIKY

Syrové uzené do knedlíků předem uvařte, před pečením to není třeba. Ideálně kupte již vařené uzené maso.

reklama
reklama
reklama
reklama