Bramborové placičky s jelitem, volským okem a rajčatovým čatní
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 2
- 3 lžíce bílý vinný ocet
- 1 lžíce cukr
- ½ malá cibulenajemno nakrájená
- ½ x 250g balení cherry rajčatanakrájená na čtvrtky
- 400 g studené bramborová kaše nebo pyré
- ½ svazku jarní cibulkanajemno nakrájená
- ½ x 230g balení jelitonebo 2 velké plátky, nakrájené na kostičky
- 1 lžíce hladká mouka
- 2 lžíce slunečnicový olej
- 2 ks vejce
- kcal613
- tuky37g
- nasycené8g
- sacharidy55g
- cukry14g
- vláknina4g
- proteín18g
- sůl1.78g
Postup přípravy
krok 1
Připravte si čatní: Zahřejte ocet a cukr s 1 polévkovou lžící studené vody a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte cibuli a vařte 1 minutu, pak přidejte rajčata a vařte 3 minuty, dokud nezačnou měknout. Stáhněte z plotny a nechte vychladnout.
krok 2
Smíchejte bramborovou kaši s jarní cibulkou, lehce osolte, opepřete a opatrně vmíchejte na kostičky nakrájené jelito. Vytvarujte 4 placičky a poprašte je moukou. Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte polovinu oleje a opékejte placičky z každé strany 3 minuty dozlatova. Poté je vyjměte z pánve a udržujte v teple.
krok 3
Na pánvi rozehřejte zbývající olej, rozklepněte do něj obě vejce a připravte si volská oka tak, jak je máte rádi. Na jednu porci podávejte 2 bramborové placičky doplněné volským okem a trochou rajčatového čatní.