reklama

Suroviny

  • 3 lžíce bílý vinný ocet
  • 1 lžíce cukr
  • ½ malá cibule, najemno nakrájená
  • ½ x 250g balení cherry rajčata, nakrájená na čtvrtky
  • 400 g studené bramborová kaše nebo pyré
  • ½ svazku jarní cibulka, najemno nakrájená
  • ½ x 230g balení jelito, nebo 2 velké plátky, nakrájené na kostičky
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 2 lžíce slunečnicový olej
  • 2 ks vejce

Postup přípravy

  • KROK 1

    Připravte si čatní: Zahřejte ocet a cukr s 1 polévkovou lžící studené vody a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte cibuli a vařte 1 minutu, pak přidejte rajčata a vařte 3 minuty, dokud nezačnou měknout. Stáhněte z plotny a nechte vychladnout.

  • KROK 2

    Smíchejte bramborovou kaši s jarní cibulkou, lehce osolte, opepřete a opatrně vmíchejte na kostičky nakrájené jelito. Vytvarujte 4 placičky a poprašte je moukou. Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte polovinu oleje a opékejte placičky z každé strany 3 minuty dozlatova. Poté je vyjměte z pánve a udržujte v teple.

  • KROK 3

    Na pánvi rozehřejte zbývající olej, rozklepněte do něj obě vejce a připravte si volská oka tak, jak je máte rádi. Na jednu porci podávejte 2 bramborové placičky doplněné volským okem a trochou rajčatového čatní.

reklama
reklama
reklama
reklama