reklama

  • 300 g brambor
    oloupaných a nakrájených na velké kousky
  • 50 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 vejce
    rozšlehané
  • 100 ml podmáslí
  • 3 lžíce mléka
  • máslo

K PODÁNÍ

  • crème fraîche
  • nasekaná pažitka

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal150
  • tuky4.5g
  • nasycené2.5g
  • sacharidy24g
  • cukry2g
  • vláknina2g
  • proteín4g
  • sůl0.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Brambory vložte do hrnce se studenou osolenou vodou. Přiveďte k varu a vařte 15-20 minut nebo dokud nebudou měkké. Dobře slijte, oloupejte, poté vraťte do hrnce, přikryjte čistou utěrkou a nechte napařit. Důkladně rozmačkejte a nechte zcela vychladnout.

  • krok 2

    Brambory vložte do mísy a vmíchejte mouku, kypřicí prášek do pečiva a vejce. Přidejte podmáslí a dobře osolte.

  • krok 3

    Na pánvi rozehřejte kousek másla. Připravujte 2 nebo 3 placky najednou, na pánev dejte dostatek těsta pro malé, 10cm placky. Když se objeví malé bubliny, otočte placky a smažte dozlatova.

reklama
reklama
reklama
reklama