
Bramborové placky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 6
Přejít na suroviny
Loading...
- 300 g bramboroloupaných a nakrájených na velké kousky
- 50 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 vejcerozšlehané
- 100 ml podmáslí
- 3 lžíce mléka
- máslo
K PODÁNÍ
- crème fraîche
- nasekaná pažitka
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal150
- tuky4.5g
- nasycené2.5g
- sacharidy24g
- cukry2g
- vláknina2g
- proteín4g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
Brambory vložte do hrnce se studenou osolenou vodou. Přiveďte k varu a vařte 15-20 minut nebo dokud nebudou měkké. Dobře slijte, oloupejte, poté vraťte do hrnce, přikryjte čistou utěrkou a nechte napařit. Důkladně rozmačkejte a nechte zcela vychladnout.
krok 2
Brambory vložte do mísy a vmíchejte mouku, kypřicí prášek do pečiva a vejce. Přidejte podmáslí a dobře osolte.
krok 3
Na pánvi rozehřejte kousek másla. Připravujte 2 nebo 3 placky najednou, na pánev dejte dostatek těsta pro malé, 10cm placky. Když se objeví malé bubliny, otočte placky a smažte dozlatova.