Bramborovo-koprové lívance s gravlaxem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 5 porcí
Na lívance
- 1 ks středně velká brambora (cca 250 g)neoloupaná a vcelku
- 140 g hladká mouka
- 2 ks vejce
- 1 lžíce prášek do pečiva
- olejna smažení
- 1 lžíce nasekaný kopr
- 200 ml mléko
Na salát
- ½ ks okurkanakrájená na plátky
- 1 ks malá červená cibulenakrájená na tenké plátky
- 1 lžička mák
- trochu cukr krupice
- 1 lžíce nasekaný koprplus navíc k podávání
- 2× 145 g hotový gravlax
- kcal288
- tuky8gs nízkým obsahem
- nasycené2gs nízkým obsahem
- sacharidy33g
- cukry4g
- vláknina3g
- proteín23g
- sůl3.6g
Postup přípravy
krok 1
Bramboru vařte vcelku asi 12 minut, dokud není měkká, ale ne zcela uvařená. Zchlaďte ji pod studenou vodou a poté ji nastrouhejte i se slupkou – budete potřebovat 150 g nastrouhané brambory. Mouku vysypte do velké mísy se špetkou soli a rozklepněte do ní vejce. Šlehejte, dokud se nezbavíte hrudek. Postupně přidávejte mléko a dobře šlehejte. Přidejte brambory, kopr a prášek do pečiva a dobře promíchejte.
krok 2
Na pánvi rozehřejte trochu oleje a smažte na něm lívanec ze dvou lžic těsta. Když se na povrchu objeví drobné bublinky, otočte ho a osmažte z druhé strany cca 1 minutu. Zatímco budete stejným způsobem smažit lívance ze zbývajícího těsta, hotové lívance udržujte v teple.
krok 3
Mezitím smíchejte ingredience na salát. Lívance podávejte obložené gravlaxem a salátem.