reklama

Na lívance

  • 1 ks středně velká brambora (cca 250 g)
    neoloupaná a vcelku
  • 140 g hladká mouka
  • 2 ks vejce
  • 1 lžíce prášek do pečiva
  • olej
    na smažení
  • 1 lžíce nasekaný kopr
  • 200 ml mléko

Na salát

  • ½ ks okurka
    nakrájená na plátky
  • 1 ks malá červená cibule
    nakrájená na tenké plátky
  • 1 lžička mák
  • trochu cukr krupice
  • 1 lžíce nasekaný kopr
    plus navíc k podávání
  • 2× 145 g hotový gravlax

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal288
  • tuky8g
    s nízkým obsahem
  • nasycené2g
    s nízkým obsahem
  • sacharidy33g
  • cukry4g
  • vláknina3g
  • proteín23g
  • sůl3.6g

Postup přípravy

  • krok 1

    Bramboru vařte vcelku asi 12 minut, dokud není měkká, ale ne zcela uvařená. Zchlaďte ji pod studenou vodou a poté ji nastrouhejte i se slupkou – budete potřebovat 150 g nastrouhané brambory. Mouku vysypte do velké mísy se špetkou soli a rozklepněte do ní vejce. Šlehejte, dokud se nezbavíte hrudek. Postupně přidávejte mléko a dobře šlehejte. Přidejte brambory, kopr a prášek do pečiva a dobře promíchejte.

  • krok 2

    Na pánvi rozehřejte trochu oleje a smažte na něm lívanec ze dvou lžic těsta. Když se na povrchu objeví drobné bublinky, otočte ho a osmažte z druhé strany cca 1 minutu. Zatímco budete stejným způsobem smažit lívance ze zbývajícího těsta, hotové lívance udržujte v teple.

  • krok 3

    Mezitím smíchejte ingredience na salát. Lívance podávejte obložené gravlaxem a salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama