reklama

  • 1 ks brambor
    velký typ B nebo C, na kostky
  • 1 ks květák
    na růžičky
  • 150 ml plnotučné mléko
  • 50 g máslo
  • 1 větvička tymián
  • 25 g čedar
    nastrouhaný
  • 1 špetka muškátový oříšek
    nastrouhaný
  • klobásy
    vepřové, k podávání

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal262
  • tuky16g
  • nasycené9g
  • sacharidy17g
  • cukry7g
  • vláknina6g
  • proteín12g
  • sůl0.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    Brambory vložte do hrnce s osolenou vodou a přiveďte k varu. Přidejte květák a obojí uvařte do měkka. Mezitím zahřejte mléko s máslem, tymiánem a sýrem. Když je zelenina hotová, sceďte ji a rozmixujte nebo rozmačkejte.

  • krok 2

    Postupně do zeleniny přidávejte mléko se sýrem (tymián odstraňte), dokud nezískáte hladké husté pyré. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Podávejte s klobásami.

reklama
reklama
reklama
reklama