Bramborovo-květáková kaše se sýrem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 ks brambor velký typ B nebo C, na kostky
- 1 ks květák, na růžičky
- 150 ml plnotučné mléko
- 50 g máslo
- 1 větvička tymián
- 25 g čedar, nastrouhaný
- 1 špetka muškátový oříšek nastrouhaný
- klobásy vepřové, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Brambory vložte do hrnce s osolenou vodou a přiveďte k varu. Přidejte květák a obojí uvařte do měkka. Mezitím zahřejte mléko s máslem, tymiánem a sýrem. Když je zelenina hotová, sceďte ji a rozmixujte nebo rozmačkejte.
- KROK 2
Postupně do zeleniny přidávejte mléko se sýrem (tymián odstraňte), dokud nezískáte hladké husté pyré. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Podávejte s klobásami.