reklama

Suroviny

  • 1 ks brambor velký typ B nebo C, na kostky
  • 1 ks květák, na růžičky
  • 150 ml plnotučné mléko
  • 50 g máslo
  • 1 větvička tymián
  • 25 g čedar, nastrouhaný
  • 1 špetka muškátový oříšek nastrouhaný
  • klobásy vepřové, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Brambory vložte do hrnce s osolenou vodou a přiveďte k varu. Přidejte květák a obojí uvařte do měkka. Mezitím zahřejte mléko s máslem, tymiánem a sýrem. Když je zelenina hotová, sceďte ji a rozmixujte nebo rozmačkejte.

  • KROK 2

    Postupně do zeleniny přidávejte mléko se sýrem (tymián odstraňte), dokud nezískáte hladké husté pyré. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Podávejte s klobásami.

reklama
reklama
reklama
reklama