Bramborovo-květáková kaše se sýrem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 1 ks bramborvelký typ B nebo C, na kostky
- 1 ks květákna růžičky
- 150 ml plnotučné mléko
- 50 g máslo
- 1 větvička tymián
- 25 g čedarnastrouhaný
- 1 špetka muškátový oříšeknastrouhaný
- klobásyvepřové, k podávání
- kcal262
- tuky16g
- nasycené9g
- sacharidy17g
- cukry7g
- vláknina6g
- proteín12g
- sůl0.4g
Postup přípravy
krok 1
Brambory vložte do hrnce s osolenou vodou a přiveďte k varu. Přidejte květák a obojí uvařte do měkka. Mezitím zahřejte mléko s máslem, tymiánem a sýrem. Když je zelenina hotová, sceďte ji a rozmixujte nebo rozmačkejte.
krok 2
Postupně do zeleniny přidávejte mléko se sýrem (tymián odstraňte), dokud nezískáte hladké husté pyré. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Podávejte s klobásami.