reklama

  • 800 g nových brambor
    nebo drobných salátových brambor
  • 4 lžičky dijonské hořčice
  • 4 lžičky bílého vinného octa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce nasekaná čerstvá pažitka
    petržel a estragon (nebo jiné bylinky, které máte rádi)
  • zelené salátové listy
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal252
  • tuky12g
  • nasycené2g
  • sacharidy33g
  • cukry0g
  • vláknina2g
  • proteín4g
  • sůl0.44g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Celé brambory vařte ve vodě nebo v páře, dokud nejsou měkké. Pak je vyjměte a nechte trochu vychladnout.

  • krok 2

    Smíchejte hořčici a ocet ve velké servírovací misce dohladka, přidejte olej a podle potřeby dochuťte, poté znovu promíchejte, dokud se nespojí.

  • krok 3

    Brambory nakrájejte na plátky a promíchejte s bylinkami a dresinkem. Podávejte na lůžku z listů salátu.

reklama
reklama
reklama
reklama