Bramborový salát s bylinkami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 800 g nových brambornebo drobných salátových brambor
- 4 lžičky dijonské hořčice
- 4 lžičky bílého vinného octa
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce nasekaná čerstvá pažitkapetržel a estragon (nebo jiné bylinky, které máte rádi)
- zelené salátové listyk podávání
- kcal252
- tuky12g
- nasycené2g
- sacharidy33g
- cukry0g
- vláknina2g
- proteín4g
- sůl0.44gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Celé brambory vařte ve vodě nebo v páře, dokud nejsou měkké. Pak je vyjměte a nechte trochu vychladnout.
krok 2
Smíchejte hořčici a ocet ve velké servírovací misce dohladka, přidejte olej a podle potřeby dochuťte, poté znovu promíchejte, dokud se nespojí.
krok 3
Brambory nakrájejte na plátky a promíchejte s bylinkami a dresinkem. Podávejte na lůžku z listů salátu.