Bramborový salát s kari majonézou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 6
- 1,25 kg salátových bramborideálně varný typ A
- jarní cibulka
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička černého hořčičného semínkaplus navíc na servírování
- 1 lžíce kari pasty
- 200 g nízkotučného přírodního jogurtu
- 4 lžíce majonézy
- 4 řapíky celerusilně nakrájené
- sůl
- mletý černý pepř
- kcal204
- tuky9g
- nasycené1g
- sacharidy28g
- cukry0g
- vláknina2g
- proteín5g
- sůl0.29gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Ve velkém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a přidejte omyté, ale neloupané brambory. Přiveďte znovu k varu a vařte 15 minut. Brambory by měly být jen měkké, aby do nich šel snadno zapíchnout nůž. Slijte v cedníku a nechte chladit 5-10 minut.
krok 2
Zatímco se brambory vaří, odřízněte kořínky z jarních cibulek a nakrájejte bílé části cibulky. Zelené stonky si ponechte. Zahřejte olej v hlubokém hrnci, přidejte hořčičná semínka a smažte, dokud nezačnou praskat a skákat. Přidejte nakrájenou jarní cibulku a kari pastu. Vařte za stálého míchání 2 minuty.
krok 3
Směs přendejte do velké mísy a vmíchejte jogurt a majonézu s dostatkem soli a mletého černého pepře. Vychladlé brambory oloupejte a nakrájejte na kousky o velikosti sousta.
krok 4
Nakrájejte také zelené stonky jarní cibulky a přidejte do zálivky spolu s bramborami a nakrájeným celerem a opatrně vše promíchejte, dokud nebude vše rovnoměrně obalené. Přikryjte mísu potravinářskou fólií a nechte chladit do doby, než budete jíst.
krok 5
Před podáváním vyjměte salát z lednice asi hodinu předem, aby se dostal na pokojovou teplotu. Pokud je konzistence zálivky příliš hustá, zřeďte ji trochou mléka nebo vody. Naskládejte salát do servírovací mísy a dozdobte.