reklama

  • 1,25 kg salátových brambor
    ideálně varný typ A
  • jarní cibulka
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžička černého hořčičného semínka
    plus navíc na servírování
  • 1 lžíce kari pasty
  • 200 g nízkotučného přírodního jogurtu
  • 4 lžíce majonézy
  • 4 řapíky celeru
    silně nakrájené
  • sůl
  • mletý černý pepř

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal204
  • tuky9g
  • nasycené1g
  • sacharidy28g
  • cukry0g
  • vláknina2g
  • proteín5g
  • sůl0.29g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velkém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a přidejte omyté, ale neloupané brambory. Přiveďte znovu k varu a vařte 15 minut. Brambory by měly být jen měkké, aby do nich šel snadno zapíchnout nůž. Slijte v cedníku a nechte chladit 5-10 minut.

  • krok 2

    Zatímco se brambory vaří, odřízněte kořínky z jarních cibulek a nakrájejte bílé části cibulky. Zelené stonky si ponechte. Zahřejte olej v hlubokém hrnci, přidejte hořčičná semínka a smažte, dokud nezačnou praskat a skákat. Přidejte nakrájenou jarní cibulku a kari pastu. Vařte za stálého míchání 2 minuty.

  • krok 3

    Směs přendejte do velké mísy a vmíchejte jogurt a majonézu s dostatkem soli a mletého černého pepře. Vychladlé brambory oloupejte a nakrájejte na kousky o velikosti sousta.

  • krok 4

    Nakrájejte také zelené stonky jarní cibulky a přidejte do zálivky spolu s bramborami a nakrájeným celerem a opatrně vše promíchejte, dokud nebude vše rovnoměrně obalené. Přikryjte mísu potravinářskou fólií a nechte chladit do doby, než budete jíst.

  • krok 5

    Před podáváním vyjměte salát z lednice asi hodinu předem, aby se dostal na pokojovou teplotu. Pokud je konzistence zálivky příliš hustá, zřeďte ji trochou mléka nebo vody. Naskládejte salát do servírovací mísy a dozdobte.

reklama
reklama
reklama
reklama