Bramborový salát s tuňákem, fazolkami a edamame
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 300 g nové brambory, drobné
- 175 g zelené fazolky, konce odkrojené, pak rozpůlené
- 175 g mražené sójové boby (edamame), vyloupané
- 160 g plechovka tuňáka ve vlastní šťávě, slitá a dobře okapaná
- velká hrst rukoly nebo potočnice
Na zálivku
- 2 lžičky pasta harissa
- 1 lžíce červený vinný ocet
- 2 lžíce olivový olej
Postup přípravy
- KROK 1
Brambory vložte do hrnce s vroucí vodou a vařte 6-8 minut, dokud nebudou téměř měkké. Přidejte oba fazolky a sójové boby a vařte dalších 5 minut, dokud nebude zelenina měkká. Mezitím si připravte zálivku. V misce prošlehejte harissu a ocet s trochou soli a čerstvě mletého pepře. Vešlehejte olej, až zálivka zhoustne. Brambory dobře sceďte, přelijte polovinou zálivky a nechte zchladnout.
- KROK 2
Tuňáka rozeberte na kousky a vmíchejte k bramborám. Přidejte zbývající zálivku a jemně promíchejte. Rozdělte do čtyř misek a na každou porci přidejte hrst rukoly nebo potočnice. Podávejte vlažné nebo vychlazené.