reklama

  • 50 g másla
  • 500 g brambor
    malých, mohou být i nové
  • sůl
  • pepř

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal120
  • tuky7g
  • nasycené4g
  • sacharidy13g
  • cukry1g
  • vláknina1g
  • proteín2g
  • sůl0.02g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozpusťte máslo ve velké pánvi s pokličkou. Když začne pěnit, přidejte brambory. Dobře protřepejte, aby byly pokryty máslem a v jedné vrstvě. Posypte trochou soli.

  • krok 2

    Přikryjte a vařte pomalu, asi 30 minut, často protřepávejte pánví, dokud nejsou brambory měkké. Nechte je v horkém másle a před podáváním posypte ještě solí a pepřem.

reklama
reklama
reklama
reklama