Bramborový salát s jogurtem
- Příprava a čas vaření
- Vaření -
- Snadné
- 4 porce
- 1 kg brambormittelgroße, (bevorzugt festkochende Sorte)
- 1 svazek pažitky
- 1 svazek ředkviček
- 200 g lák z okurek
- 400 g jogurt
- 1 pl hořčice
- sůl
- pepř
- kcal425
- tuky6.8g
- nasycené1.9g
- sacharidy77.5g
- cukry14.2g
- vláknina9.8g
- proteín16.5g
- sůl2.3g
Postup přípravy
krok 1
Neloupané brambory omyjeme, dáme do hrnce, podlijeme vodou a přivedeme k varu. Jakmile se brambory vaří, snižte plamen a vařte 20-30 minut , v závislosti na velikosti.
krok 2
Mezitím pažitku opláchneme, osušíme a nakrájíme na jemno. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na tenké plátky nebo nastrouháme. Okurky nakrájejte nadrobno. Jogurt bohatě dochutíme okurkovým lákem, hořčicí, solí a pepřem.
krok 3
Jakmile jsou brambory uvařené, sceďte je a nechte trochu vychladnout. Ještě horké brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
krok 4
Horké brambory opatrně smícháme s okurkami, ředkvičkami a připraveným dresinkem a necháme 15 minut odstát. Vmícháme pažitku a případně salát opět dochutíme jodidovanou solí a pepřem. Salát buď uchovávejte v lednici, dokud není připraven k jídlu.