reklama

  • 1 kg nové brambory
    vyberte menší kousky
  • 1 stroužek česnek
    prolisovaný
  • 200 ml bílý jogurt
  • 1 lžička vinný ocet
    bílý
  • 1 lžička cukr krupice
  • 3 ks jarní cibulka
    nadrobno nakrájená
  • hrst máta
    nahrubo nasekané listy

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal140
  • tuky1g
  • nasycené0g
  • sacharidy30g
  • cukry5g
  • vláknina2g
  • proteín5g
  • sůl0.11g

Postup přípravy

  • krok 1

    Brambory vařte 15 minut doměkka, poté je sceďte a nechte vychladnout. Na dresink smíchejte česnek, jogurt, ocet a cukr s trochou koření (sůl, pepř nebo jiné koření dle chuti). Do tohoto bodu si vše můžete připravit i den předem.

  • krok 2

    K podávání smíchejte dresink s většinou nakrájené jarní cibulky a máty, a smíchejte ho s bramborami. Při míchání dejte pozor, aby se brambory nerozmačkaly. Nakonec posypte zbylou jarní cibulkou a mátou.

reklama
reklama
reklama
reklama