Bramborový salát s mátou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 kg nové brambory, vyberte menší kousky
- 1 stroužek česnek, prolisovaný
- 200 ml bílý jogurt
- 1 lžička vinný ocet, bílý
- 1 lžička cukr krupice
- 3 ks jarní cibulka, nadrobno nakrájená
- hrst máta, nahrubo nasekané listy
Postup přípravy
- KROK 1
Brambory vařte 15 minut doměkka, poté je sceďte a nechte vychladnout. Na dresink smíchejte česnek, jogurt, ocet a cukr s trochou koření (sůl, pepř nebo jiné koření dle chuti). Do tohoto bodu si vše můžete připravit i den předem.
- KROK 2
K podávání smíchejte dresink s většinou nakrájené jarní cibulky a máty, a smíchejte ho s bramborami. Při míchání dejte pozor, aby se brambory nerozmačkaly. Nakonec posypte zbylou jarní cibulkou a mátou.