Bramborový salát s mátou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 6 porcí
Přejít na suroviny
- 1 kg nové bramboryvyberte menší kousky
- 1 stroužek česnekprolisovaný
- 200 ml bílý jogurt
- 1 lžička vinný ocetbílý
- 1 lžička cukr krupice
- 3 ks jarní cibulkanadrobno nakrájená
- hrst mátanahrubo nasekané listy
- kcal140
- tuky1g
- nasycené0g
- sacharidy30g
- cukry5g
- vláknina2g
- proteín5g
- sůl0.11g
Postup přípravy
krok 1
Brambory vařte 15 minut doměkka, poté je sceďte a nechte vychladnout. Na dresink smíchejte česnek, jogurt, ocet a cukr s trochou koření (sůl, pepř nebo jiné koření dle chuti). Do tohoto bodu si vše můžete připravit i den předem.
krok 2
K podávání smíchejte dresink s většinou nakrájené jarní cibulky a máty, a smíchejte ho s bramborami. Při míchání dejte pozor, aby se brambory nerozmačkaly. Nakonec posypte zbylou jarní cibulkou a mátou.