reklama

Suroviny

  • 1 kg nové brambory, vyberte menší kousky
  • 1 stroužek česnek, prolisovaný
  • 200 ml bílý jogurt
  • 1 lžička vinný ocet, bílý
  • 1 lžička cukr krupice
  • 3 ks jarní cibulka, nadrobno nakrájená
  • hrst máta, nahrubo nasekané listy

Postup přípravy

  • KROK 1

    Brambory vařte 15 minut doměkka, poté je sceďte a nechte vychladnout. Na dresink smíchejte česnek, jogurt, ocet a cukr s trochou koření (sůl, pepř nebo jiné koření dle chuti). Do tohoto bodu si vše můžete připravit i den předem.

  • KROK 2

    K podávání smíchejte dresink s většinou nakrájené jarní cibulky a máty, a smíchejte ho s bramborami. Při míchání dejte pozor, aby se brambory nerozmačkaly. Nakonec posypte zbylou jarní cibulkou a mátou.

reklama
reklama
reklama
reklama