reklama

  • 1 kg mladé brambory
    rozkrojené na poloviny
  • 1 lžíce olivový olej
  • 3 lžíce parmezán
    nastrouhaný (lze nahradit vegetariánskou alternativou)
  • malý svazek bazalka
    nahrubo nasekaná
  • 6 ks sušená rajčata
    najemno nakrájená

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal178
  • tuky5g
  • nasycené2g
  • sacharidy29g
  • cukry2g
  • vláknina3g
  • proteín6g
  • sůl0.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Brambory uvařte do měkka (cca 15 minut), poté sceďte a nechte mírně vychladnout. Prošlehejte olivový olej s parmezánem, solí, pepřem nebo jiným kořením dle chuti. Promíchejte brambory se směsí oleje a parmezánu, bazalkou a sušenými rajčaty. Podávejte, dokud jsou brambory teplé.

reklama
reklama
reklama
reklama