Italský bramborový salát
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 4-6 porcí
Přejít na suroviny
- 1 kg mladé bramboryrozkrojené na poloviny
- 1 lžíce olivový olej
- 3 lžíce parmezánnastrouhaný (lze nahradit vegetariánskou alternativou)
- malý svazek bazalkanahrubo nasekaná
- 6 ks sušená rajčatanajemno nakrájená
- kcal178
- tuky5g
- nasycené2g
- sacharidy29g
- cukry2g
- vláknina3g
- proteín6g
- sůl0.2g
Postup přípravy
krok 1
Brambory uvařte do měkka (cca 15 minut), poté sceďte a nechte mírně vychladnout. Prošlehejte olivový olej s parmezánem, solí, pepřem nebo jiným kořením dle chuti. Promíchejte brambory se směsí oleje a parmezánu, bazalkou a sušenými rajčaty. Podávejte, dokud jsou brambory teplé.